Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Hasiči kvůli silnému větru už druhý den odklízejí popadané stromy

Již druhý den vyjíždějí hasiči v Olomouckém kraji do terénu kvůli silnému větru, který způsobuje především pády stromů a větví. Popadané stromy zatarasily na některých místech komunikace, cyklostezky, nad ránem také zastavily provoz na železnici u Štarnova na Olomoucku. Dosud hasiči zaznamenali 11 výjezdů, nikdo nebyl zraněn.

Hasiči zasahují po celém území kraje, do terénu vyjíždějí od středečního odpoledne. Ve Městě Libavá například spadl strom na část domu a přístřešek. V Březové na Olomoucku zatarasil cyklostezku a v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku odstraňovali hasiči spadlý strom z komunikace. V Bělkovicích - Lašťanech na Olomoucku strom poškodil dráty elektrického vedení, uvedla Hacsiková.

Hasiči dnes zasahovali kvůli ulomené větvi v Dětřichově a také ve Štarnově, kde spadl strom do kolejiště. Silný vítr bude v kraji foukat podle meteorologů i nadále. "Vítr nyní dosahuje průměrné rychlosti čtyři až deset metrů za sekundu, v nárazech je to deset až 15 metrů za sekundu. Vítr bude foukat i v pátek, ale už ne v takové intenzitě," řekl dnes pracovník ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. Intenzivní srážky, které jsou v Čechách, se naopak kraji vyhnou.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky strom, Olomoucký kraj, vichřice, Štarnov, Lipník nad Bečvou, okres Přerov, Březové, Libavá, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči kvůli silnému větru už druhý den odklízejí popadané stromy  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.