Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Policie dopadla dealery pervitinu ve Šternberku. Zboží vařili v autě

Olomoučtí policisté dopadli ve Šternberku muže a ženu podezřelé z výroby a distribuce drog ve městě. Podle kriminalistů pervitin oba vyráběli v osobních autech, drogy poté předávali narkomanům za peníze, či protislužby. Pervitin u nich našla policie i při prohlídce. Dvojice se spolu znala a spolupracovala. Oba soud nakonec poslal do vazby, řekla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Dvaatřicetiletý muž podle policie pervitin vyráběl převážně v autě na různých místech Šternberska od konce září 2016. „Takto vyrobenou drogu měl dále distribuovat několika dalším osobám, a to ať už za úplatu, zdarma či protislužbu, a to v různých dávkách a množství. Ve vozidle, které používal k nelegální výrobě drogy, zajistili kriminalisté věci související s nelegální výrobou drog a také psychotropní látku metamfetamin," uvedla mluvčí. Muž byl již za obdobnou trestnou činnost v minulosti odsouzen.

Šestadvacetiletou ženu policisté viní z toho, že nejméně od ledna v několika případech dovezla do Česka několik desítek kusů balení různých léčiv, sloužících k nelegální výrobě drog. Léky obstarávala i pro zadrženého muže. „Následně také v několika případech měla ve svém vozidle, na různých místech na Šternbersku z těchto léků neoprávněně vyrobit pervitin, který měla dále distribuovat mezi další odběratele z řad mužů i žen," uvedla policejní mluvčí. Také u ní našli kriminalisté věci související s nelegální výrobou drog i samotný pervitin.

Oba podezřelí jsou podle policie uživateli drog. Muži hrozí až deset let vězení, obviněné ženě až pět let.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky droga, metamfetamin, policie, Šternberk, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla dealery pervitinu ve Šternberku. Zboží vařili v autě  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.