Počasí dnes31 °C, zítra27 °C
Pondělí 22. července 2024  |  Svátek má Magdaléna
Bez reklam

Řídili zkouření, teď můžou jít na rok sedět

Pár šluků marihuany si před usednutím za volant dopřáli hned dva řidiči, které policie odhalila při předvánočních kontrolách na Olomoucku.

Prvním z podezřelých z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je 22letý řidič, kterého kontrolovali policisté obvodního oddělení Velká Bystřice už 19. prosince 2017 v odpoledních hodinách. Dechová zkouška byla sice negativní, ale orientační test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na cannabis.

Druhým podezřelým je také 22letý řidič, kterého kontrolovali policisté v Olomouci o den později. V jeho případě byl pozitivní nejen test na omamné a psychotropní látky, a to na cannabis, ale také orientační dechová zkouška, při které nadýchal půl promile.

„Řidiči se dobrovolně podrobili lékařskému vyšetření, které bylo spojené s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Na základě laboratorních výsledků, které potvrdily hodnotu, přesahující horní koncentrační rozmezí, byly v obou případech zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto Pixabay.com

Štítky řidič, policie, drogy, marihuana, Olomoucký kraj, Olomouc, Velká Bystřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řídili zkouření, teď můžou jít na rok sedět  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.