Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Skákací hrady, Hamleti a ohňostroj. Oslavy v M.L.S. Holice probíhaly ve velkém stylu

PR článek

Čtvrtstoletí výroby malých i velkých generátorů oslavili v sobotu 15. září v M.L.S. Holice. Den otevřených dveří firma uspořádala nejen pro zaměstnance a jejich rodiny, ale také pro širokou veřejnost. Návštěvníci mohli nahlédnout do výrobních prostor největšího výrobce generátorů v České republice, brzy také v Evropě, a pobavit se se svými ratolestmi na trampolínách, při fyzikálních pokusech nebo stavěním Lega.

Firma M.L.S. Holice spol. s.r.o., která velmi dbá na příjemnou firemní kulturu, uspořádala oslavu při příležitosti 25. výročí svého založení. Došlo k němu téměř na den přesně před čtvrtstoletím, kdy tradiční francouzský výrobce generátorů firma Leroy Somer v privatizaci odkoupila olomouckou pobočku MEZ Mohelnice. Od minulého roku je firma součástí japonské nadnárodní korporace Nidec, zaměstnává na šest set lidí a už dnes je jedním z největších zaměstnavatelů v Olomouckém kraji. Do budoucna navíc bude své výrobní kapacity dále rozšiřovat. 

Již od dvou hodin odpoledne byl pro návštěvníky připraven program, který byl zaměřen zejména na návštěvníky nejmenší – děti. Ty si mohly zaskákat na bungee trampolínách, na skákacím hradě, zúčastnit se pokusů, které si pro ně připravila Pevnost poznání (například ochutnat dusíkem vyrobenou zmrzlinu), nechat si na obličej namalovat oblíbené zvířátko nebo si jej od pana klauna nechat vyrobit z balonků. Mohly si také pohrát v dětském koutku s všemožnými hračkami, například Legem. Hojně navštěvovaný byl i fotokoutek, ze kterého si návštěvníci mohli vytisknutou fotku rovnou odnést. Do pěti hodin probíhaly prohlídky obou výrobních areálů – jak na ulici Sladkovského, tak na ulici Průmyslová, kde se pod širým nebem odehrála hlavní část oslav.

Po páté hodině přišel na pódium ředitel společnosti Vladan Hlaváč se svým projevem, v němž chválil všechny zaměstnance, díky kterým je firma dnes tak úspěšná. Přiznal však, že cesta k úspěchu nebyla vždy jednoduchá. V minulosti museli reagovat na snížení poptávky. „Nyní však máme nové vize a přijímáme nové výzvy. V příštích letech otevřeme další výrobní halu, která nabídne stovku nových pracovních míst,“ řekl Vladan Hlaváč. Díky otevření haly, které je plánováno na začátek roku 2020, se M.L.S. Holice stane největším výrobcem elektrických generátorů v evropském měřítku. „Nic z toho, co jsme dokázali, by nebylo možné bez toho nejdůležitějšího – bez zaměstnanců. Nezbývá, než poděkovat a popřát jim mnoho úspěchů pracovních i osobních,“ zakončil řeč ředitel Hlaváč. To, že si firma svých zaměstnanců váží, je ostatně vidět na každém kroku. Kromě solidní a pravidelné mzdy je tady samozřejmostí řada benefitů – od poukázek Edenred přes možnosti dalšího vzdělávání až například po bezúročné půjčky zaměstnancům.

Se zapadajícím sluncem se rozjela zábava se skupinou Hamleti, vedenou hercem, muzikantem a moderátorem Alešem Hámou, která uváděla jeden hudební šlágr za druhým. Prostranství před pódiem se plnilo, všichni si začali buď pobrukovat známé melodie, nebo se houpat do rytmu. Po skončení vystoupení následovala autogramiáda. Před zlatým hřebem celého dne, ohňostrojem, vystoupila se svými písněmi ještě skupina O5 a Radeček.

Organizátoři se postarali nejen o zábavu, ale také o to, aby návštěvníkům během zábavy nevyhládlo. Hosté, zaměstnanci i jejich rodiny si mohli pochutnat na specialitách české kuchyně, grilovaných dobrotách nebo sladkých palačinkách.

Jak poznamenal Vilém Kovalský, který ve firmě působí již dvacet jedna let, tato akce není pouze o kapelách a dobrém jídle. „Rád se vidím s kolegy, které běžně nepotkávám, protože pracujeme na jiném oddělení. Je to také dobrá příležitost ukázat dětem a vnoučatům, co se zde vyrábí a co zrovna dělám já.“ Podobné akce pořádá společnost pravidelně, tradičně se zaměstnanci setkávají na dětském dnu nebo vánočním večírku. Tato oslava pro zhruba třináct set návštěvníků byla však za poslední léta největší. Naštěstí jí přálo počasí. Po propršeném pátku, kdy se z nebe valily proudy vody, byla obloha skoro bez mráčků, což podtrhlo atmosféru celého dne a večerní ohňostroj jej příjemně zakončil. 

Společnost M.L.S. Holice je firma s velkým srdcem. Kromě Minigrantů, které uděluje svým zaměstnancům, myslí také na děti, které neměly v životě štěstí. Ve spolupráci s Nadací Malý Noe jim věnovala už přes čtvrt miliónu korun. Pokud i vy máte zájem pracovat ve firmě, ve které dbají na příjemné pracovní prostředí, spokojené zaměstnance a dobré jméno v olomouckém regionu, vyplňte prosím přiložený formulář. Pro více informací o M.L.S. Holice klikněte  zde

Pokud máte zájem pracovat v M.L.S. Holice, vyplňte následující formulář:

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Autoři | Foto Tomáš Holešovský, archiv M.L.S. Holice

Štítky Holice, generátor, ohňostroj, Lego, Evropa, Česko, slavnost, Hamlet, Aleš Háma, Edenred

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skákací hrady, Hamleti a ohňostroj. Oslavy v M.L.S. Holice probíhaly ve velkém stylu  |  Olomoucko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.