Počasí dnes31 °C, zítra33 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Kulturní svět se začíná vracet do normálu i na lokální úrovni. Dokazují to vyprodané Pivní slavnosti

Ustupující koronavirová pandemie dovoluje pozvolný návrat kultury do stavu před jejím vypuknutím. Začínají se plnit nejen kalendáře velkých kulturních akcí, ale také těch menších, lokálních. Redakce Drbny o víkendu navštívila čtrnáctý ročník Pivních slavností, které každoročně pořádají dobrovolní hasiči v Horní Moštěnici. Minulý rok byla akce kvůli pandemii zrušena. Letos čekal na návštěvníky program skládající se z dvou živých koncertů. Nechybělo čtrnáct druhů piva a vyhlášených hornomoštěnických žeber.

Pivní slavnosti odstartovaly až po osmnácté hodině. „V minulých letech jsme mívali bohatší program a soutěže, ale letos jsme rádi, že nějaká akce vůbec proběhne, takže to je především o jídle, pití a hudbě,“ uvedla organizátorka akce Alena Žižková.

Pivo teklo proudem

Hasiči točili čtrnáct druhů piv. Pro návštěvníky byly přichystané i speciály jako Nachmelená opice, Kovář nebo Krakonoš. Na čepu se objevil také Radegast, Svijany nebo přerovský Zubr. U vstupu pořadatelé rozdávali letáčky se seznamem piv, který obsahoval i kolonku pro návrh piva na příští rok.

Cena piva nemohla nikoho urazit. Pohybovala okolo třiceti korun a možná i proto se vypilo čtyřiatřicet sudů piva. Radost lidí, kteří si konečně mohli užít venkovní akci, hudbu a točená piva, byla nepopsatelná. „Jsem moc rád, že už je vše, jak má být. Akce se mi líbí, je tu spousta lidí a mají tu výborného Radegasta,“ komentoval jeden z návštěvníků.

Výtěžek ze vstupného poslouží pro podporu spolku. „Nedostáváme žádné příspěvky, takže si těmito akcemi vyděláváme na materiál do zbrojnice nebo na vybavení,“ dodává organizátorka.

Spocená uklízečka a Forum

Na Pivních slavnostech vystoupila jako první přerovská kapela Spocená uklízečka. Fanoušci tančili pod podiem, děti pobíhaly a skákaly do rytmu a kapela si to náramně užívala. „Bylo super po tolika měsících hrát před lidmi. Nehráli jsme skoro rok a tohle byla naše první akce po pandemii. Atmosféra je tu vždycky skvělá, vystupujeme tu každý rok,“ doplnili členové kapely.

Hudební program večera zakončila kapela Forum, která vystoupila až po dvaadvacáté hodině. Jakmile začala hrát první písnička, parket se okamžitě zaplnil. „To byla jen zkouška, jestli vše funguje, dejte nám ještě čtyři minuty a pak to rozjedeme,“ smál se zpěvák. Po pár minutách už kapela začala hrát a parket byl opět plný. Kapela zahrála nejen svou tvorbu, ale i „rádiové hity“, jako například Malou dámu od skupiny Kabát.

Zájem o akci nejspíš předčil i očekávání hasičů. „Očekávali jsme velký zájem, který se potvrdil, je vyprodáno,“ sdělil Drbně jeden z místních hasičů Václav Havlík

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky pivo, slavnosti, Přerovsko, jídlo, hudba, koncert, slavnost, pandemie, hudební skupina, Horní Moštěnice, Kabát, Svijany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kulturní svět se začíná vracet do normálu i na lokální úrovni. Dokazují to vyprodané Pivní slavnosti  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.