Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Stavba grilovací zóny u přerovské Laguny ještě nezačala, i když město slíbilo, že vše půjde rychle

Novou grilovací zónu se stoly a lavičkami u přerovské Laguny si obyvatelé už letos neužijí. Stavba ještě ani nezačala, i když ji vedení města schválilo už v květnu a slíbilo, že vše půjde rychle. Podle radních Přerova byl zatím schválený pouze záměr.

Grilovací zóna bude ještě letos

"Místo chceme vybudovat rychle a levně, bez nutnosti opatření ze strany stavebního úřadu. Kousek od vodní plochy necháme vytvořit zpevněnou štěrkovou plochu, kam si mohou návštěvníci přinést dva grily. My dodáme sadu dvou stolů s lavičkami,“ uvedl primátor města Petr Měřínský (ANO).

Slíbil, že stavba začne ještě letos. Pokud se bude nápad lidem líbit, není vyloučeno rozšíření plochy nebo pořízení veřejných grilů.

S nápadem přišel radní Jakub Navařík (ODS). "V posledních letech se v mnoha městech Evropy, a dnes už i v České republice, objevují veřejné grilovací zóny. Ty jsou oblíbeny především obyvateli měst, kteří jinak nemají příležitost takto posedět s přáteli u grilu, protože nevlastní vhodný pozemek,“ vysvětlil.

Schválený je pouze záměr, nikoli stavba

V půlce srpna však zatím žádné budování nezačalo a možná ani nezačne. "Byl pouze schválený záměr stavby grilovací zóny, nikoliv, že opravdu bude. Předkladatel nám předložil stavbu za statisíce korun, takže jsme zatím nic neschválili. Předkladatel nám řekl, že bude hledat další cestu, aby radní přesvědčil,“ uvedla věci na pravou míru náměstkyně primátora Hana Mazochová (ANO).

Laguna je v Přerově oblíbeným relaxačním areálem. Oficiálně jde o přírodní koupaliště, ale lidé využívají spíše okolní trávu. Je tu dětské hřiště, sportoviště a také discgolf.

Veřejné grilování v okolí

Možnost grilování mají také lidé z Olomouce, například v botanické zahradě nebo v rozáriu, kde funguje půjčovna veřejných grilů. Grill je ovšem potřeba dopředu zarezervovat. Možnost veřejného grilování nabízí i Loučná nad Desnou nebo biokoridor Hloučela u Prostějova.

V areálu přerovské Laguny bude grilovací zóna. Vzniknout má ještě letos

V areálu přerovské rekreační zóny, tamní Laguny, vznikne nová zóna pro grilování. Město ji vytvoří zpevněním plochy a novým posezením, kam si budou moci návštěvníci donést své přenosné grily. Rozhodli o tom přerovští radní. Město se inspirovalo...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky laguna, grilovací místo, Přerov, město, veřejnost, gril, ANO 2011, grilování, Petr Měřínský, ODS, Evropa, Hana Mazochová, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Stavba grilovací zóny u přerovské Laguny ještě nezačala, i když město slíbilo, že vše půjde rychle  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.