Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Provoz vlaků mezi Přerovem a Bohumínem omezil anonymní telefonát o uložení bomby

, aktualizováno 6. února 2023, 14:17

Provoz na železnici mezi Přerovem a Bohumínem omezil dnes dopoledne anonymní telefonát, který oznámil uložení bomby v jednom z vlaků. Policisté zkontrolovali rychlík RegioJet z Brna do Bohumína ve stanici Hranice, nic podezřelého nenašli. Policisté se dnes od rána zabývali anonymními vzkazy o bombách na celé Moravě.

Z mobilu oznámil bomby v bankách po celé republice. Anonyma vypátrali přerovští policisté

V pobočkách banky ČSOB po celé České republice museli přijmout v polovině srpna opatření policisté po anonymních výhrůžkách bombovým útokem. Oznamovatele se strážcům zákona podařilo včera vypátrat v Přerově. Dvaačtyřicetiletému muži hrozí až tři...

Události Ostrava dopoledne uvedly, že policisté kontrolují rychlík RegioJet z Brna do Bohumína ve stanici Hranice na Přerovsku.

Už od rána měli policisté plné ruce práce zejména na jižní Moravě. "Anonymní výhružky evidujeme i v dalších krajích a v současnosti se jim věnují příslušní krajští kriminalisté," uvedla policie.

"Policisté neobjevili ve vlakové soupravě v Hranicích na Moravě žádný nástražný výbušný systém. Evakuovaní cestující mohli nastoupit zpět do vlaku a pokračovat v cestě," potvrdila po obědě policie.

Policisté se zabývali anonymními vzkazy, které mluvily o rozmístěných bombách celé dopoledne. Výbušniny se měly podle oznamovatele nacházet v několika vlacích, na nádražích a také uvnitř brněnské poštovní budovy v Nádražní ulici.

Policie nyní pátrá po autorovi závažných oznámení. „Provádíme standardní opatření a šetření k pachateli," popsali policisté.

Kvůli nahlášeným bombám museli muži zákona evakuovat například cestující dvou vlaků na Vysočině. Osoby odvedli do bezpečného prostoru na stanicích v Ostrově nad Oslavou a v Havlíčkově Brodě. Ani v jednom z ranních spojů nenašli policisté žádné podezřelé předměty, a vlaky tak mohly pokračovat v jízdě. 

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky bomba, anonym, výhružka, Bohumín, Přerov, Brno, RegioJet, Jihomoravský kraj, Hranice, Ostrava, okres Přerov, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz vlaků mezi Přerovem a Bohumínem omezil anonymní telefonát o uložení bomby  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.