Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Z mobilu oznámil bomby v bankách po celé republice. Anonyma vypátrali přerovští policisté

V pobočkách banky ČSOB po celé České republice museli přijmout v polovině srpna opatření policisté po anonymních výhrůžkách bombovým útokem. Oznamovatele se strážcům zákona podařilo včera vypátrat v Přerově. Dvaačtyřicetiletému muži hrozí až tři roky vězení.

Muže, který v polovině srpna anonymně vyhrožoval umístěním bomb v bankách ČSOB, včera vypátrali policisté v Přerově. Vzhledem k tomu, že lokalitu neupřesnil, musela policie udělat různá opatření na všech pobočkách banky v České republice. Výbušný systém ale policisté nikde nenalezli. Volajícího se nakonec podařilo vypátrat a k činu se doznal a vydal i mobilní telefon, ze kterého volal. „Motiv muže je neznámý, k bance žádný osobní vztah neměl,“ uvedl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Pro peněženku zamířil zloděj až do šatny obchodu. Policie hledá muže z videozáznamu

Až do šatny jedné z přerovských prodejen pronikl neznámý pachatel a z kabelky ukradl zaměstnankyni peněženku. Platební kartu hned využil k nákupům v pěti obchodech. Policie nyní žádá veřejnost o pomoc s identifikací muže z kamerových záznamů.

Výhrůžky zazněly ve středu 17. srpna dopoledne. Anonymní volající na lince 112 oznámil, že na všech bankách ČSOB je bomba. „Na všech pobočkách této banky v České republice se přijala různá opaření podle postupu krajských ředitelství. Například v Přerově se prohledávali prostory banky a zaměstnanci a klienti museli její prostory na čas opustit,“ zmínil policejní mluvčí.

Stopy po pachateli vedly podle Hejtmana na Přerovsko. Dvaačtyřicetiletého muže z Přerova, který stál za anonymní výhrůžkou, vypátrali policisté tento týden ve středu. „Muž se ke svému činu doznal a vydal mobilní telefon, ze kterého volal,“ dodal Libor Hejtman. Obviněný je stíhán na svobodě, za šíření poplašné zprávy mu nyní hrozí až tříleté vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Krimi, poplašná zpráva, bomba, výhrůžky, banka, Přerov, Policie ČR, Československá obchodní banka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z mobilu oznámil bomby v bankách po celé republice. Anonyma vypátrali přerovští policisté  |  Krimi  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.