Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Mladík v Hranicích ničil vozidla a hledal kořist. I díky svědkovi ho brzy dostihli policisté

Poškození dvou aut má na svědomí devatenáctiletý mladík, který se snažil najít hodnotný lup. To se mu ale nepodařilo, na dodávce a osobním autě pouze způsobil mnohatisícovou škodu. Policisté pachatele brzy dopadli i díky upozornění od svědka.

Informaci o podezřelém mladíkovi, který se pohybuje na ulici Nádražní v Hranicích a poškodil nejméně jedno ze zaparkovaných aut, obdržela policie od svědka v pátek odpoledne. „Oznamovatel dál uvedl, že už se ale z místa vzdálil a odešel směrem do centra města. Přivolaná hlídka zjistila, že se neznámý pachatel na uvedeném místě pokusil vloupat do vozidla Škoda Felicia. Pokusil se rozbít na vozidle střešní okno a tím se pak dostat dovnitř. Od toho ale nakonec upustil, protože byl vyrušen hlasy přicházejících osob. Zalekl se a utekl pryč,“ popsala mluvčí Policie ČR Miluše Zajícová.

Vymyšlená dívka, erotické fotky, falešný policista. Gang vydíral seniora ze Šumperska, přišel o statisíce

Ve vazbě skončil pětičlenný gang vyděračů z Ostravy, který staršího muže ze Šumperska připravila o statisíce korun. Tři muži a dvě ženy seniora zmanipulovali poté, co mu vymyšlená přítelkyně poslala erotické fotky. Všichni vyděrači skončili ve...

Tím ale snahy dotyčného o nezákonný majetkový prospěch neskončily. V trestné činnosti pokračoval na nedaleké třídě 1. máje. Na parkovišti se mu podařilo vniknout do nákladového prostoru dodávky. „Nenašel ale nic, co by ho mohl ukrást, a tak silou odstranil okno rozdělující nákladový prostor a kabinu. Dírou se částečně protáhl, zevnitř si otevřel dveře spolujezdce a z venku se pak snadno dostal do kabiny. Ale ani tentokrát nebyl úspěšný a opět nenašel nic, co by stálo za odcizení,“ pokračovala policistka.

Než z dodávky vystoupil, rozhodl se mladík vůz poškodit a kapesním nožem poničil sedadlo spolujezdce, okolí řadící páky a volantu. „Krátce nato byl podezřelý devatenáctiletý mladík zadržen a převezen na služebnu, kde s ním byly provedeny nezbytné úkony a skončil v cele. Ve zkráceném přípravném řízení mu bylo následující den sděleno podezření z trestných činů krádež a poškození cizí věci. Po noci strávené v cele byl propuštěn ze zadržení na svobodu a služebnu opustil,“ uzavřela mluvčí Zajícová s tím, že majiteli dodávky mladík způsobil škodu 15 tisíc korun, na tři tisíce korun byla vyčíslena újma na rozbitém okně Felicie v Nádražní ulici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Krimi, krádež, poškození cizí věci, Hranice, Policie ČR, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík v Hranicích ničil vozidla a hledal kořist. I díky svědkovi ho brzy dostihli policisté  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.