Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Přerov začal opravovat chodníky. Do podzimu investuje miliony v centru města i v místních částech

Město Přerov začalo opravovat chodníky, jako první už tento týden přišly na řadu trasy pro pěší v ulicích Kramářova a Petřivalského, rekonstrukce se dočkají chodníky z betonových dlaždic i v historické části města ze žuly. Radnice bude investovat několik milionů korun.

Na téměř milion a půl přijde oprava chodníků v Petřivalského ulici, která začala tento týden a potrvá do konce dubna. "Opravuje se přístupový chodník do areálu zimního stadionu, a to v úseku od křižovatky s ulicí U Hřbitova po Kouřílkovu ulici. Dojde tu k odstranění stávajících obrubníků a krytu a položení nových obrubníků a betonové dlažby třicet krát třicet centimetrů," popsal náměstek primátora Přerova Miloslav Dohnal (ODS).

S opravami začaly Technické služby také na chodníku v Kramářově ulici po Tovární ulici. "Tato oprava přijde na 608 tisíc korun a stejně jako u všech chodníků je i tady v ceně terénní úprava za obrubami," uvedl vedoucí odboru majetku na přerovské radnici Alexandr Salaba.    

Do podzimu pak projdou opravou také trasy v Denisově ulici před marketem, u parkoviště před Přerovankou, v ulicích Sokolská, Jasínkova, dr. Skaláka, generála Janouška, Prokopa Holého, bří Hovůrkových, ale také na Trávníku a U Rybníka. Na náměstí TGM a v navazujících ulicích Kratochvílova a Blahoslavova pak půjde o opravu dlažby ze žuly.

Město nebudou opravovat chodníky v celé délce a šíři zmíněných ulic, ale jen v těch částech, které jsou ve špatném stavu. Seznam ulic nemusí být konečný, podle situace se mohou opravovat i další lokality. "Už dnes třeba víme, že se budou rekonstruovat chodníky v místní části Kozlovice, vedoucí podél komunikace," podotkla vedoucí odboru investic na radnici v Přerově Ivana Pinkasová.  

Radnice zároveň upozorňuje, že stav chodníků se snaží vylepšovat postupnými kroky, náprava však bude trvat ještě několik let.

Okružní ulice v Olomouci vstoupí do poslední fáze oprav. S uzavírkou se počítá do prázdnin

Rušnou spojnici olomouckých částí Neředín, Tabulový Vrch a Nová Ulice uzavře od toho čtvrtku do konce června poslední etapa rekonstrukce Okružní ulice. Odborné firmy se zaměří na opravu povrchu vozovky, vybudování dvou nových autobusových zastávek...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky chodník, oprava, investice, miliony, kritika, Přerov, čtvrť, podzim, centrum města, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov začal opravovat chodníky. Do podzimu investuje miliony v centru města i v místních částech  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.