Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Opravy mostů a vozovky částečně uzavřou silnici u Lipníku nad Bečvou. Práce vyjdou na 35 milionů

Opravy dvou mostů a povrchu vozovky částečně uzavřou silnici u Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Stavební práce za 35 milionů korun potrvají od neděle až do konce září. Doprava zde bude omezena, řidiči se musí připravit na komplikace.

"Od neděle 14. srpna zahajujeme plánovanou opravu dvou mostů a navazujícího asfaltu silnice I/35 v Lipníku nad Bečvou. Vytipované objekty se nachází na příjezdu do města od dálnice D1 poblíž skládky odpadu. Konkrétně dojde k rekonstrukci mostů evidenčních čísel 35-163 a 35-164 včetně výměny asfaltových či betonových vrstev úseku silnice mezi kilometry 285 a 287," popsal Miroslav Mazal z olomoucké pobočky Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Nutnost oprav podle něho ukázala nezávislá diagnostika. Na mostu přes potok Loučka stavbaři vymění dilatační závěry, svodidla a asfalt. Dělníky také čekají sanace spodní stavby a říms. U mostu u napojení silnice I/47 pak přijdou na řadu oprava a seřízení mostních dilatačních závěrů, sanace říms, úprava částí odvodnění a chybět nebude ani výměna nerovného asfaltu.

Na silnici betonové části nahradí nový asfaltový koberec, zmizí tak výtluky, koleje a další vady způsobené zejména kamiony Součástí zakázky je také odvodnění komunikace, doplnění svodidel a rekonstrukce služebních vjezdů a výjezdů pro správce silnice.

"Práce potrvají do konce září za cenu přibližně 35,2 milionu korun a vyžádají si částečnou uzavírku silnice I/35. Objízdné trasy nebyly stanoveny, protože veškerý provoz zůstane na původní komunikaci zúžené do obousměrného režimu jízdních pruhů 1+1," uvedl Mazal.

Opevnění koryta Bystřice v Olomouci projde opravou. Vodohospodáři sníží i hladinu Moravy

Ve druhém červencovém týdnu by měly začít práce na obnově nábřežních zdí řeky Bystřice v Olomouci. Čtyřměsíční rekonstrukce si vyžádá také vypuštění jezové zdrže na řece Moravě, do které se Bystřice vlévá. Na největším olomouckém toku tak dojde...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky silnice, most, opravy, investice, doprava, omezení, Lipník nad Bečvou, okres Přerov, dálnice D1, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy mostů a vozovky částečně uzavřou silnici u Lipníku nad Bečvou. Práce vyjdou na 35 milionů  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.