Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Neděle 1. září 2024  |  Svátek má Linda / Samuel
Bez reklam

Batohy byly za deset minut pryč. Turisté u lomu na Hranicku přišli o vybavení za dvacet tisíc

Při hledání místa pro přespání u lomu poblíž Opatovic na Hranicku nechala dvojice výletníků deset minut bez dozoru své batohy, i to stačilo pro značně nepříjemnou zkušenost. Po návratu do výchozího bodu už bylo veškeré vybavení pryč, krádeží se nyní zabývají policisté.

Další úpravy v režimu placeného parkování v centru města připravuje olomoucká radnice, přívětivější má být systém pro osoby se zdravotním postižením či pro řidiče, kteří pro úhradu parkování používají mobilní aplikace. Olomouc zároveň dál...

V úvodu týdne dorazili dva mladí lidé k zatopenému lomu v katastru obce Opatovice poblíž Hranic, odložili si batohy a šli hledat příhodné místo, kde by si mohli utábořit. „Asi během deseti minut, co neměli svá zavazadla pod kontrolou, o ně přišli. Využil toho neznámý lapka, který opuštěné batohy vzal a odnesl je. Škodu si poškození vyčíslili na něco málo přes dvacet tisíc korun. V batozích měli různé věci pro cestování a kempování,“ shrnula policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že případ řeší policisté pro trestný čin krádež.

Obdobné situace v průběhu léta nejsou výjimkou, policie například informovala na začátku prázdnin o okradení sedmašedesátiletého muže, který přišel o své osobní věci ponechané na pláži koupaliště Poděbrady u Olomouce. „Nabádáme kempaře a také milovníky letního koupání, aby si dávali na své odložené věci pozor. Pokud to není zcela nezbytné, neberte si s sebou žádné cenné věci, které byste mohli později postrádat. V těchto lokalitách nejsou jen turisté a plavci, kteří si přišli odpočinout a zrelaxovat, ale také zlodějíčci s jediným cílem si něco odnést a obohatit se tak na úkor rekreantů,“ doplnila mluvčí Zajícová.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Krimi, krádež, batohy, turistika, kempování, táboření, Opatovice, lom, Hranice, Olomoucký kraj, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Šlesinger

Je tam v poslední době plno návštěvníků z Ukrajiny.

Pátek, 26. července 2024, 12:13Odpovědět

Karel Pavelka

Klidně to mohl být nějaký bílý nebo tmavý Čech či Moravak

Pátek, 26. července 2024, 23:12Odpovědět

Batohy byly za deset minut pryč. Turisté u lomu na Hranicku přišli o vybavení za dvacet tisíc  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.