Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

V Přerově se začala budovat cyklostezka na Velké Dlážce

V Přerově se začala v těchto dnech budovat cyklostezka, která propojí střed města s ulicemi Velká Dlážka a Lipnická. Bude dlouhá půl kilometru, stavební práce přijdou na 6,2 milionu korun. Současný chodník bude nahrazen zámkovou dlažbou, sdělila dnes mluvčí radnice Lenka Chalupová. Stezka povede kolem frekventované ulice směřující do centra.

Stavba cyklostezky začala za kruhovým objezdem u hotelového domu Strojař. Práce budou postupovat ve čtyřech etapách a zastaví se až za autobusovou zastávkou, kousek od pobočky městské knihovny na Velké Dlážce. Práce by měly být hotové do 25. prosince. "Víme, že je třeba cyklostezku propojit ještě dál do Předmostí. Tam ale budou navazující práce pokračovat až v souvislosti s výstavbou okružní křižovatky, tedy nejdříve za dva roky. Cyklisté úsek od zastávky autobusu až do Předmostí budou moci i nadále využívat - a to ve stejném režimu jako dosud," uvedl náměstek primátora Pavel Košutek.

Nyní je tam jednosměrná cyklostezka, která vznikla pouze nástřikem s vymezením trasy pro kola. V budoucnu bude i tam obousměrná cyklostezka v zámkové dlažbě, kterou bude lemovat chodník, uvedla Chalupová.

Budovaná cyklostezka bude mít šířku dva a půl metru, chodník má být široký tři metry. "Chodník od okružní křižovatky u Strojaře až po stávající parkoviště před mototechnou bude od cyklostezky oddělen dělicím pásem zeleně v šířce zhruba jednoho metru. V další části pak má být chodník od cyklostezky oddělen hmatným pásem, který je široký asi 40 centimetrů," uvedl Zdeněk Dostál z přerovského magistrátu.

Kromě výstavby cyklostezky a opravy chodníků dostane bude v lokalitě položen travnatý koberec a vysazeny keře. Příští rok má Přerov v plánu stavbu další páteřní cyklostezky na třídě 17. listopadu. Připravuje se také nový podjezd pro cyklisty pod železniční tratí v Předmostí, vzniknout by měl v roce 2019. V příštím roce chce město vybudovat cyklostezku z Kozlovic do Radslavic a připravuje cyklostezku z Dluhonic do Předmostí. Zahájeno už bylo jednání o výkupech pozemků, uvedla již dříve Chalupová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky cyklostezka, Přerov, chodník, Lenka Chalupová, kruhový objezd, Zdeněk Dostál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Přerově se začala budovat cyklostezka na Velké Dlážce  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.