Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Přerovská radnice otevře cyklistům několik jednosměrných ulic ve městě

Po otevření jednosměrných ulic v městě budou moci cyklisté jezdit v protisměru po silnicích nejen v centru města, ale i na jeho okrajích. Důvodem tohoto kroku radních je pomoci přetížené dopravě.

Město se také rozhodlo vyjít vstříc cyklistům ve spojení s místní částí Předmostí. Na kole budou moci jezdit po chodníku pod železničním podjezdem, a to na obou stranách. „Vytvoření komfortnějších podmínek pro cyklisty je jedna z mála možností, které máme k dispozici pro zmenšení dopravních problémů na území města," řekl náměstek primátora Pavel Košutek.

Spojnice mezi oběma úseky byla dosud komplikovaná, cyklisté museli sesedávat z kola a napojovat se na další cyklistické trasyaž za křižovatkou. Radní proto schválili záměr zřídit na chodníku v železničním podjezdu v Předmostí stezku pro chodce s povoleným vjezdem cyklistů. „V současné době je to velmi nekomfortní. Pokud cyklisté dodržujídopravní značky a zákon, musejí dvakrát přecházet přes silnici. Cyklistická doprava do Předmostí a zpět tak bude pohodlnější," řekl Košutek.

Cyklisté se poté budou moci za podjezdem napojit na budovanou cyklistickou stezku vedoucí ulicí Velká Dlážka. Stezka, která se již dokončuje, je dlouhá půl kilometru a propojí cyklistům střed města s ulicemi Velká Dlážka a Lipnická. Začíná u kruhového objezdu u hotelového domu Strojař a končí u pobočky městské knihovny, později bude napojena až do Předmostí. Podle Košutka město v dohledné době plánuje i její pokračování Palackého ulicí, a to až ke gymnáziu, kde se napojí na současnou cyklostezku v Komenského ulici. "Projekt je ve stadiu územní přípravy,"dodal náměstek.

 

 

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovská radnice otevře cyklistům několik jednosměrných ulic ve městě  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.