Počasí dnes30 °C, zítra31 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

Muž zaplatil sto tisíc za rezervaci bytu v hodnotě jednoho milionu. Prodejce od té doby nespolupracuje

S pravděpodobně protiprávním jednáním ze strany prodejce bytu se setkal čtyřicetiletý muž, který se měl v červnu nastěhovat do vlastního. Letos v lednu si muž sjednal s prozatím neznámým pachatelem zakoupení bytové jednotky 2 + 1 v Přerově za 1 050 000 korun. Za prodej požadoval uhradit poplatek za rezervaci ve výši 100 000 Kč, který si převzala jeho asistentka v hotovosti od poškozeného v bytě, který byl předmětem koupě, uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Z listu vlastnictví vyplývalo, že prodávající je majitelem bytu. „Asistentka muži vystavila příjmový doklad s tím, že prodej bytu se uskuteční v polovině června. Poškozený si během uvedené doby začal s prodávajícím vyřizovat záležitosti ohledně vyhotovení kupní smlouvy, návrh na vklad do katastru nemovitostí a konečné převedení vlastnického práva,“ vysvětlila mluvčí.

Když tento proces probíhal, začal prodávající požadovat různé změny a potřebné podklady zaslal i s jeho změnami kupujícímu, který s nimi nesouhlasil a požadoval vyhotovení smlouvy nové. „Do současnosti se nic neděje a prodávající ani nevyvíjí žádnou aktivitu, která by vedla k převodu vlastnického práva nebo vrácení předem zaplacené zálohy. Poškozenému došla trpělivost a přišel na prodejce podat trestní oznámení, kterým se zabývá příslušné obvodní oddělení a šetří ho pro trestný čin podvod,“ zakončila Zajícová.

Foto Pixabay.com

Štítky prodej, byt, bydlení, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž zaplatil sto tisíc za rezervaci bytu v hodnotě jednoho milionu. Prodejce od té doby nespolupracuje  |  Přerovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.