Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Opilý řidič dostal za jeden večer dva zákazy řízení. Hrozí mu rok ve vězení

Včera před desátou hodinou večer kontrolovali policisté v Žárovicích čtyřiapadesátiletého řidiče osobního auta Chevrolet. Muž nadýchal 0,41 promile alkoholu v dechu a přiznal užití alkoholu. Uvedl, že od třinácté hodiny do doby krátce před zastavením vypil deset takzvaných nealko piv s obsahem alkoholu do 0,5 procent.

Po lékařském vyšetření mu policisté další jízdu zakázali, na což však muž nedbal a znovu usedl za volant. V jedenáct hodin večer, tedy asi o hodinu později, jej totiž zastavila jiná hlídka, které muž nadýchal 0,16 promile a podruhé si vyslechl stejný zákaz dalšího řízení.

„Muž je pro své jednání podezřelý ze spáchání přestupků podle zákona o silničním provozu. Oba případy budou k dořešení postoupeny příslušnému správnímu orgánu. Ten může řidiči za každý z přestupků uložit pokutu od 2500 do 20 tisíc korun a zákaz činnosti na dobu od šesti měsíců do jednoho roku," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Foto Pixabay.com

Štítky alkohol, opilý řidič, zákaz řízení, Prostějov, Chevrolet, František Kořínek

Opilý řidič dostal za jeden večer dva zákazy řízení. Hrozí mu rok ve vězení  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.