Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Dvě nehody motorkářů na Prostějovsku skončily leteckým transportem do FNOL

Na Prostějovsku se v sobotu staly dvě dopravní nehody. Při obou z nich řidiči svých motocyklů museli být letecky přepraveny do Fakultní nemocnice v Olomouci

V sobotu 19. září během dvou hodin vyjížděli prostějovští dopravní policisté k dvěma dopravním nehodám motocyklistů. 

První nehoda se stala krátce před čtrnáctou hodinou u obce Rozstání. Čtyřiačtyřicetiletý řidič motocyklu Honda VTX jel směrem z obce Otinoves na obec Rozstání.

„Motocyklista po předjetí osobního vozidla stále pokračoval v levém jízdním pruhu a z dosud nezjištěných příčin najel na levou krajnici a s motocyklem havaroval do pole. Motocyklista vezl spolujezdkyni a oba byli při nehodě zraněni," sdělil Libor Hejtman, policejní mluvčí. 

Řidič motocyklu byl kvůli svým zraněním letecky transportován do Fakultní nemocnice v Olomouci. Spolujezdkyně byla převezena do nemocnice v Prostějově. Požití alkoholu řidičem bylo vyloučeno. Škoda je odhadnuta na 40 000 korun. 

Druhá z nehod se stala u obce Konice pár minut po čtvrté hodině odpoledne. Mladý řidič motocyklu Aprilia jel ve směru z obce Jesenec na Konici. „Na rovném úseku zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost mezi vozidly a přední částí motocyklu narazil do vozidla Škoda Felicia. Po nárazu upadl na komunikaci a narazil do přívěsného vozíku, který byl tažen protijedoucím vozidlem VW Passat," popsal nehodu Libor Hejtman. 

Mladý řidič byl letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Olomouci. Alkohol zatím vyloučen nebyl, jelikož řidič nebyl schopen dechové zkoušky. Zdali řídil pod vlivem se zjistí až z výsledku vzorku krve. Při nehodě vznikla škoda 35 000 korun.

„Obě nehody nadále zůstávají v šetření policistů služby dopravních nehod Prostějov," doplnil Hejtman.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky doprava, nehoda, motocykly, zranění, okres Prostějov, havárie, motocykl, Fakultní nemocnice Olomouc, dopravní nehoda, Honda, Rozstání, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Konice, Aprilia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě nehody motorkářů na Prostějovsku skončily leteckým transportem do FNOL  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.