Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prostějov chce nový krytý bazén o délce 25 metrů začít stavět už příští rok. Město vyspalo tendr na projekt

Prostějov i přes protesty opozice a části obyvatel začal připravovat stavbu nového krytého bazénu o délce 25 metrů, variantu padesátimetrového bazénu odmítl. Radní nyní schválili výběrové řízení na zpracování projektové dokumentace. Stavbu za 550 milionů korun chce město zahájit už příští rok na jaře.

Rada města schválila zahájení zadávacího řízení na zpracování projektové dokumentace k rozšíření akvaparku a stavbu krytého bazénu. "Půjde o zpracování projektové dokumentace, která bude řešit umístění krytého bazénu včetně komunikačního napojení a propojení se stávajícím venkovním areálem v Prostějově a navazující řešení úprav veřejných prostranství. Součástí bude i napojení objektu na inženýrské sítě, instalační rozvody, protipožární zabezpečení, vytápění pomocí tepelných čerpadel, kogenerační jednotky a fotovoltaiky," sdělil primátor Prostějova František Jura (ANO).

Projekt by měl být hotový na konci léta. "Děláme vše pro to, abychom na jaře příštího roku začali stavět. Je to pro nás priorita. Je to stavba, kterou si Prostějov zaslouží. Najdou v ní vyžití všechny generace od nejmladších po nejstarší obyvatele," dodal primátor.

S financováním stavby nebude mít město podle Jury problém, jelikož v závěru roku bude mít k dispozici rezervu 300 milionů korun. Radnice hodlá do projektu investovat 250 milionů a na zbývající část si vezme půjčku. 

V Prostějově bude další pětadvacítka. Bazén chce město postavit vedle akvaparku, přijde na půl miliardy

Prostějov bude mít další pětadvacetimetrový bazén. Ačkoliv sportovní veřejnost a opozice navrhovali stavbu padesátky, městské zastupitelstvo schválilo kratší variantu. Bazén s wellness bude stát vedle venkovního akvaparku v Krasicích a přijde na...

Pětadvacetimetrový bazén je nyní v provozu v areálu městských lázní v centru Prostějova. Nový krytý bazén vedle venkovního akvaparku má mít dvě nadzemní podlaží. První je vyčleněno pro plavecký bazén s osmi drahami, tribunami a výcvikový bazén s vodními atrakcemi. Nabídku doplňuje vířivka, parní sauna, tobogán a brouzdaliště pro děti. V druhém patře bude šest saun, ochlazovací bazének, vířivka, ledová jeskyně, odpočívárna, atrium, občerstvení, šatny, fitness zóna a hygienické zázemí.

Podle opozice si ovšem Prostějov zaslouží padesátimetrový bazén. Loni v prosinci proto navrhla schválit vyhlášení referenda o jeho délce, avšak při hlasování v zastupitelstvu nenašla dostatečnou podporu. Podle opozičního zastupitele Aleše Matyáška (Na rovinu!) byla délka bazénu 25 metrů stanovena na základě politického rozhodnutí, aniž by radní přihlédli k názoru odborníků. Město tvrdí, že délka bazénu 25 metrů je adekvátní velikosti Prostějova.

Stavbu krytého plaveckého bazénu s délkou 25 metrů chystá také Olomouc. Stát by měl vedle městského akvaparku a vyžádá si investici 250 milionů korun. Podmínkou je získání dotace, která by mohla obnášet až 100 milionů. Předloni byl zprovozněn nový krytý bazén ve Šternberku na Olomoucku, jeho stavba stála téměř 200 milionů korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky tendr, rada, kritika, Prostějov, krytý plavecký bazén, projekt, plavecký bazén, Olomoucký kraj, aquapark, projektová dokumentace, František Jura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov chce nový krytý bazén o délce 25 metrů začít stavět už příští rok. Město vyspalo tendr na projekt  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.