Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

V prostějovské Národním domě se opět otevře divadelní kavárna. Nabídne stylové secesní interiéry

V prostějovském Národním domě v centru města se opět otevře Divadelní kavárna. Nabídne nádherné secesní interiéry, které návštěvníky přenesou do zlaté doby Emy Destinnové a Alfonse Muchy. Kavárna zahájí provoz už v sobotu, přinese kávu a dezerty z lokálních zdrojů.

"Nevšední kavárenský zážitek slibuje stylový secesní interiér, který návštěvníky přenese do zlaté doby Emy Destinnové a Alfonse Muchy. Divadelní kavárna tak oživí prostor, který je od roku 2008 národní kulturní památkou," láká ředitelka Městského divadla v Prostějově Karin Konzbulová.

Prostějovský Národní dům, kde kavárna sídlí, patří k perlám české secese, je dílem architekta Jana Kotěry. Provoz Národního domu však loni skončil v mnohamilionové ztrátě, radnice ho musela zavřít, restaurační část sloučila s divadlem a jmenovala novou ředitelku.

Divadelní kavárna se znovu otevře v sobotu 16. března ve 14 hodin. Na programu je vernisáž fotografií Radka Polišenského a vystoupení mladého klavíristy Alexe Matiase Lošťáka. "Pokračujeme tak ve vizi rozvíjet kulturní život ve městě a oživovat nádherné prostory Národního domu," podotkla ředitelka Konzbulová.

Kavárna nabídne výběrovou kávu z místní vyhlášené pražírny Kávový bob a zákusky z prostějovského cukrářství Jess Cake, inspirovaného francouzskou tradicí. Návštěvníci si budou moci pochutnat například na oblíbené kaštanové tartaletce nebo čokoládovém mousse. Divadelní kavárna bude otevřená pouze ve všední dny od 14 do 20 hodin.

FOTO, VIDEO: Secesní Národní dům v Prostějově už má všechny původní vitráže, které vytvořil architekt Kotěra

Secesní skvost, Národní dům v Prostějově, se konečně může pochlubit všemi původními vitrážemi, které zde vymyslel geniální architekt Jan Kotěra. Bestiální přestavby za nacistů originální skleněné výplně pohřbily. Obnovené vitráže jsou v hlavním...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městské divadlo Prostějov

Štítky kavárna, divadlo, otevření, Národní dům, skvost, secese, interiér, Ema Destinnová, Alfons Mucha, Prostějov, Jan Kotěra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V prostějovské Národním domě se opět otevře divadelní kavárna. Nabídne stylové secesní interiéry  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.