Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Velký úspěch prostějovských parašutistů. Z mistrovství světa v Maďarsku vezou několik medailí

Armádní mistrovství světa se letos konalo celkově po 46. a proběhlo v maďarském Szolnoku. Parašutisté Dukly Prostějov na něm zaznamenali hned několik úspěchů. Získali dvě zlaté a jednu bronzovou medaili. Během mistrovství se jim také povedlo překonat dva světové rekordy.

Zlaté medaile získali svěřenci trenéra Libora Jirouška v celkovém hodnocení družstev a v týmové přesnosti přistání. Bronzovou medaili přidal v individuální akrobacii Miloslav Kříž. „Mohlo to být ještě lepší, ale i tak jsme velmi spokojeni. Překonali jsme rovněž dva světové rekordy, což se vůbec nečekalo,“ řekl při hodnocení výsledku trenér Jiroušek.

Vítězství prostějovských parašutistů byla naprosto dominantní, a to i v silné konkurenci týmů z Číny a Německa. Nejméně očekávaná byla bronzová medaile Miloslava Kříže. „Asi se divil i on sám,“ usmíval se trenér. Parašutistům v této náročné disciplíně určitě pomohlo i únorové soustředění ve Spojených státech. „Miloš udělal obrovský pokrok. Věřil si víc a víc. Povedlo se mu to tady. Na třetí místo se vytáhl posledním seskokem,“ hodnotil Jiroušek.

VIDEO: Hasiči z Jeseníku se loučili se svým velitelem. U sboru strávil 33 let

Velitel hasičské stanice v Jeseníku Josef Jelínek odchází po 33 letech do civilu. Od roku 1991 zažil při své službě povodně, požáry i dopravní nehody. Jeho kolegové mu připravili poslední jízdu, při které se uhašením ohně mohl se svým sborem...

Blízko k pódiovému umístění měl i Petr Chládek v individuální přesnosti přistání. „Přesnost je vždycky loterie. Jde o proměnlivou disciplínu. Hodně záleží na počasí a aktuální formě. Můžete mít štěstí i smůlu. V této konkurenci je jeho umístění velmi pěkným výsledkem,“ komentoval trenér. Medaili na dosah měl i junior Oldřich Zbíral.

V Maďarsku během mistrovství panovala velká vedra, což závodníkům ztěžovalo podmínky. „Teploty se pohybovaly kolem 36 stupňů. Musíte se pořád udržovat v kondici, doplňovat tekutiny. Akrobatická kombinéza navíc vůbec nepropouští vzduch. Vydržet v ní do seskoku někdy trvá i delší čas. Kluci se s tím prali velmi dobře,“ uzavřel kouč Jiroušek.

Jako další Duklu Prostějov na armádním mistrovství světa reprezentovali Bonifác Hájek, Ondřej Žák, Oldřich Šorf a Jakub Pavlíček.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Armádní Sportovní Centrum Dukla

Štítky Prostějov, Dukla Prostějov, parašutismus, mistrovství světa, medaile, Szolnok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký úspěch prostějovských parašutistů. Z mistrovství světa v Maďarsku vezou několik medailí  |  Prostějovsko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.