Inspektoři zavřeli restauraci v lázeňské obci Skalka. Uvnitř našli špínu a mrtvé hlodavce

Autoři | Foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Inspekce zavřela oblíbenou restauraci ve Skalce na Prostějovsku, kde jsou vyhledávané lázně. Lidé sem jezdí také na procházky do zdejšího parku nebo pro léčivou vodu. Důvodem jsou mrtví hlodavci, plísně, špína a výrazně zanedbaný úklid v lázeňském podniku.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce byla na kontrole v Restauraci Skalka ve stejnojmenné obci na Prostějovsku začátkem týdne a okamžitě ji uzavřela. Seznam zjištěných nedostatků je dlouhý.

Inspektoři uvnitř našli trus hlodavců a dokonce mrtvé hlodavce. Provozovna byla nezabezpečená před pronikáním škůdců, vyskytovaly se zde plísně, a to dokonce na stropě. Podle inspekce byly v restauraci výrazně zanedbaný úklid, výrazně znečištěné prostory, nečistoty na stěnách nebo stropě, nečistoty na podlaze, nečistoty na regálech nebo zařízeních a silně znečistěné chladicí zařízení.

Poškozené byly také stěny a strop a provozovatelé podle inspekce nevhodně skladovali potraviny.

Mrtvé myši v kuchyni a stěny olezlé plísní. Inspektoři zavřeli motorest na dálnici u Brna

Inspektoři navštívili Motorest Rohlenka na dálnici u Brna na frekventované trase na Olomouc či Ostravu. V kuchyni našli myší trus i mrtvé myši, stěny byly pokryté plísní a podlahu halila vrstva špíny. Kvůli riziku kontaminace potravin musela...

Standardním postupem při uzavření restaurace či obdobného podniku je sdělení nedostatků provozovateli, poté následuje další kontrola, která je potřebná pro znovuotevření provozovny. "Jakmile kontrolovaná osoba opatření splní a zjedná nápravu neuspokojivého stavu, inspektoři provedou opakovanou kontrolu a v případě uspokojivého výsledku zákaz užívání prostor uvolní. Následně inspektoři zahájí správní řízení o uložení pokuty," popsal již dříve mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce Pavel Kopřiva.

Provozovatelka restaurace sdělila Deníku, že ji situace mrzí, podnik začala okamžitě uklízet. Věří, že možná už během dneška bude moci znovu otevřít.

Hodnocení článku

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky restaurace, hlodavci, trus, špína, Skalka, lázně, uzavření, okres Prostějov, Státní zemědělská a potravinářská inspekce, Pavel Kopřiva

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.