Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

ZMIZELÍ: Před dvaceti lety na něj soud vydal zatykač. Vladimír Podhajský se stále pohřešuje

Vladislav Podhajský je pohřešován od roku 2001. Vrchní soud v Olomouci na něj vydal zatykač. Muž byl podezřelý ze zpronevěry patnácti milionů korun. Zmizel beze stopy poté, co ho Krajský soud zprostil obžaloby pro nedostatek důkazů a propustil z vazby.

Státní zastupitelství se kvůli rozsudku odvolalo k Vrchnímu soudu, kam dorazil jen druhý obžalovaný Tomáš Hönig, kterého soud zprostil obžaloby. Vladimír Podhajský už se k soudu nedostavil.

„Pohřešovaný byl naposledy spatřen 1. března 2001 rodinou v místě bydliště, odkud měl odcestovat na schůzku vlakem do Šumperka. Od uvedeného data se však domů nevrátil a nepodal o sobě žádnou zprávu,“ uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová. Pátrání po pohřešovaném je stále aktivní, ale důkazy, které by vedly k nalezení nejsou žádné nebo minimální.

Oba muži pracovali jako kurýři bezpečnostní služby a v polovině května roku 1999 převáželi peněžní zásilku z Prostějova do Šumperka. Do cíle však přivezli místo patnácti milionů korun jen dvě pálené cihly. V bance přebírali zapečetěnou schránku, pečeť ale kdosi porušil.

Není jasné, zda Podhajský zmizel z vlastní vůle, anebo se ho chtěl někdo zbavit. Měl zadržený pas a policisté spekulovali i o tom, že do případu mohla být zapletena i organizovaná skupina zločinců.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR | Zdroj ČTK. iDNES.cz, PČR

Štítky zmizení, policie, Šumperk, zpronevěra, peníze, pohřešovaný, Olomouc, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZMIZELÍ: Před dvaceti lety na něj soud vydal zatykač. Vladimír Podhajský se stále pohřešuje  |  Šumpersko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.