Počasí dnes10 °C, zítra9 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Osm jednotek hasičů likvidovalo požár stavení na Šumpersku. Škoda přesáhne milion

, aktualizováno 24. ledna 2023, 8:50

K nočnímu požáru hospodářské budovy a rodinného domu zamířilo osm jednotek hasičů na Mohelnicko. V obci Police oheň zasáhl dvě střechy a ohrožoval obyvatele stavení, těm se ale podařilo včas uniknout. Podle mluvčího sboru zásah zabránil další škodě na majetku za nejméně dva miliony korun.

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly včera v podvečer požár střechy hasičské zbrojnice a skladu obecní techniky ve Vrbátkách na Prostějovsku. Hasičům se podařilo plameny rychle dostat pod kontrolu, škoda je ovšem sedm milionů korun. Zasažena byla...

„Zasahujeme u požáru hospodářské budovy a přilehlého rodinného domu, kde plameny pohltily střešní konstrukci obou budov. Škoda zřejmě přesáhne jeden milion korun. Zásahem se podařilo uchránit majetek v hodnotě minimálně dvou milionů,“ informoval nad ránem mluvčí HZS Olomouckého kraje Radek Buryánek.

Do Police přibližně sedm kilometrů od Mohelnice vyjely profesionální jednotky  ze stanic Uničov, Zábřeh, Šumperk a Olomouc, se kterými spolupracovaly další čtyři jednotky dobrovolných hasičů z obcí Loštice, Lukavice, Mohelnice a Úsov. Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích. Využili jsme velkoobjemové cisterny. Střešní konstrukci jsme rozebrali a dohasili skrytá ohniska, využili jsme ke kontrole termokameru. Objekt jsme odvětrali a jeho obyvatelé využili náhradního ubytování u příbuzných. Z okolí byly preventivně odtaženy dva elektromobily,“ shrnul mluvčí Buryánek.

Na místě nyní probíhá zjišťování příčin požáru. „Škoda se podle předběžného odhadu vyšplhá přes milion korun. Uchráněné hodnoty pak přesahují dva miliony korun,“ doplnil Buryánek.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Požár, oheň, rodinný dům, požár Police, hasiči, zásah, Police, Mohelnice, HZS Olomouckého kraje, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osm jednotek hasičů likvidovalo požár stavení na Šumpersku. Škoda přesáhne milion  |  Šumpersko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.