Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Nemocnice Šumperk hledá dobrovolníky. Zapojit se může skoro každý

Do šumperské nemocnice chodí dobrovolníci pomáhat už od roku 2011. S pacienty, hlavně s těmi dlouhodobě hospitalizovanými, tráví čas a pomáhají jim tak s jejich zotavením. Čtení knih, procházky nebo hraní deskových her tak může pacientům pomoci zlepšit náladu a zapomenout na jejich nemoc.

„Hledáme dobrovolníky, které baví práce s lidmi, mají chuť pomáhat a chtějí smysluplně vyplnit svůj volný čas a získat nové zkušenosti,“ uvedla v tiskové zprávě nemocniční kaplanka a koordinátorka dobrovolnického programu Pavlína Pospíšilová. „Hlavní náplní činnosti dobrovolníků je zpříjemnit volný čas pacientům. Být s nimi. Mohou si jen povídat, číst knihy, hrát stolní hry nebo je doprovázet na procházky,“ doplnila.

Největší pocit osamělosti zažívají dlouhodobě hospitalizovaní pacienti. Ti nejvíce ocení, když si s nimi někdo přijde jen třeba popovídat nebo je vyslechnout. „Vyslechnout si je, to je věc, která nepotřebuje zvláštní vzdělání. Často tím dobrovolníci obohatí nejen život nemocných, ale i ten svůj, a to možná více, než jak by se na první pohled mohlo zdát,“ dodala Pavlína Pospíšilová.

Na věku dobrovolníků nezáleží. Může se jím stát úplně kdokoliv, komu je více než 18 let a chce pomáhat. Pouze ze své dobré vůle, bez nároku na honorář. V minulosti chodili do nemocnice pomáhat spíše studenti, v poslední době se stále více mezi dobrovolníky objevují i senioři. „Ti bývají díky svým životním zkušenostem velmi šikovnými společníky hospitalizovaných pacientů,“ doplnila Pospíšilová.

V současnosti do nemocnice dochází šest dobrovolníků, kteří navštěvují pacienty v Šumperku i na Interně Zábřeh. V současnosti hledá nemocnice dobrovolníky právě na Internu Zábřeh. Noví zájemci se mohou přihlásit na telefonním čísle 606 044 869 nebo na e-mailové adrese pavlina.pospisilova@nemocnicesumperk.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Šumperk

Štítky nemocnice, nemocnice Šumperk, Interna Zábřeh, dobrovolníci, pacienti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Šumperk hledá dobrovolníky. Zapojit se může skoro každý  |  Šumpersko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.