Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Správa železnic nechá opravit své servisní vozy. Zakázku za stamiliony získala šumperská Škoda

Šumperský závod Škoda Group získal zakázku v hodnotě čtvrt miliardy korun. V rámci ní v průběhu několika let pro Správu železnic opraví 43 vozů, které Správa používá ke kontrole trakčního vedení. Dokončení celého projektu je naplánováno na rok 2029.

„Velmi si vážíme důvěry, kterou nám Správa železnic projevila, když si nás vybrala k realizaci tohoto významného projektu. V Šumperku máme mnohaletou tradici v oblasti oprav a modernizace kolejových vozidel, a to včetně těchto speciálních typů,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel šumperského závodu Škoda Pars Aleš Měrka.

Oprava 43 vozů řady MVTV2 vyjde na 750 milionů korun. Každé vozidlo bude rozebráno, všechny díly budou zkontrolovány a případně vyměněny. Po sestavení dostanou vozidla také nový nátěr. Kromě opravy dojde také k částečně modernizaci těchto vozů. Instalována bude nová převodovka a systém palubního napětí bude převeden ze 48 V na 24 V.

Oprava prvních dvou prototypů potrvá 18 měsíců. U následné sériové výroby by oprava každého vozidla měla trvat půl roku. Na projektu bude pracovat více než třicet odborníků. U vozidel se vystřídají technici, technologové, mechanici zámečníci nebo elektrikáři.

Pozor na výluku na železnici. Do Senice na Hané a Drahanovic nebudou až do konce července jezdit vlaky

Cestující, kteří jezdí vlakem z Olomouce do Senice na Hané a Drahanovic, se musí připravit na komplikace. Od zítřka začíná výluka, místo vlaků budou jezdit náhradní autobusy. Omezení bude trvat do konce července.

„Oprava a modernizace vozidel řady MVTV2 je dalším krokem v naší strategii neustálého zlepšování infrastruktury a služeb. Očekáváme že modernizovaná vozidla přinesou významná zlepšení při údržbě infrastruktury a usnadní práci našim technikům v terénu, “ řekl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Montážní vozidla z opravované řady slouží ke kontrole a údržbě trakčního vedení, ale také k přepravě zaměstnanců a materiálu. „Původní výrobu vozů pro československé státní dráhy zajišťovala Škoda Vagonka. V šumperském výrobním závodě jsou vozidla řady MVTV2 opravována a modernizována od roku 2007,“ dodal mluvčí Škoda Group Jan Švehla.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky oprava, Správa železnic, MVTV2, vozidla, Šumperk, Škoda Group, Škoda Pars

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Správa železnic nechá opravit své servisní vozy. Zakázku za třičtvrtě milionu získala šumperská Škoda  |  Šumpersko  |  Z kraje  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.