Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Pozor na výluku na železnici. Do Senice na Hané a Drahanovic nebudou až do konce července jezdit vlaky

Cestující, kteří jezdí vlakem z Olomouce do Senice na Hané a Drahanovic, se musí připravit na komplikace. Od zítřka začíná výluka, místo vlaků budou jezdit náhradní autobusy. Omezení bude trvat do konce července.

"Nepřetržitá výluka traťové koleje proběhne v termínu od 4. července od 7:30 do 23. července do 16:00 v úseku Olomouc – Senice na Hané/Drahanovice. Po dobu výluky budou všechny vlaky nahrazeny náhradní autobusovou dopravou, která bude organizována podle výlukového jízdního řádu," potvrdila mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Upozorňuje zároveň cestující, že autobusy pojedou v jiných časech oproti pravidelnému jízdnímu řádu. V sobotu 20. července pak autobusy nebudou obsluhovat zastávku Olomouc, Tržnice plocha kvůli konání sportovní akce RunTour.

"Přeprava jízdních kol není v autobusech náhradní dopravy zajištěna. S ohledem na kapacitu autobusů je nutné u skupinových přeprav cestujících například při turistických akcích nahlásit požadavek na přepravu, a to minimálně 72 hodin před plánovanou cestou. Cestujícím se omlouváme za komplikace způsobené výlukou a děkujeme za pochopení," uvedla mluvčí Českých drah.

Podrobné informace k výluce cestující najdou na stránkách Českých drah. Výlukový jízdní řád bude vyvěšený také ve všech stanicích a zastávkách. Případné dotazy cestujícím zodpoví i operátoři zákaznické linky 221 111 122.

Provizorní přechod na průtahu Olomoucí zaskočil řidiče i chodce. Obrovské riziko, míní koordinátor BESIPu

Nový dočasný přechod přes frekventovaný průtah Olomoucí ve Velkomoravské ulici překvapil některé řidiče i obyvatele krajského města. Na křižovatce u prodejny Lidl probíhá rozsáhlá modernizace a vytíženým místem nemohou procházet pěší. Musí na...

Ohodnoť článek

Foto České dráhy

Štítky výluka, vlak, autobus, Senice na Hané, Drahanovice, železnice, jízdní řád, České dráhy, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na výluku na železnici. Do Senice na Hané a Drahanovic nebudou až do konce července jezdit vlaky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.