Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

FOTO: Malí kluci rozbili sedm aut. Policistům se přiznali, trestně stíhaní být nemohou

Pátrání po pachateli vandalských činů, při kterých bylo v únoru a březnu letošního roku v Přerově poškozeno několik aut, bylo úspěšné. Policistům se k protiprávnímu jednání přiznali tři chlapci ve věku 12, 13 a 14 let. Jejich trestní stíhání je vzhledem k věku nepřípustné. Společně se dopustili dvou činů jinak trestných, a to krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci, uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Dvě Octavie v únoru

Koncem února se chlapci vloupali do dvou vozidel značky Škoda Octavia. Oběma autům rozbili okna. „V jednom nenašli nic, co by stálo za to, ale ve druhém našli pouzdro s patnácti cédéčky, které ukradli. Auto navíc mechanicky poškodili na dveřích a na střeše," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Dvě Felicie v březnu

V první polovině března ukradli autorádio a dva zahradní rýče z Felicie. „S vozidlem měli v úmyslu se i projet, proto vytrhli pod volantem elektrické kabely od zapalování. Po neúspěšném pokusu autu poškodili interiér, okolí palivové nádrže a čelní sklo. S vozidlem navíc manipulovali tlačením dopředu a dozadu," doplnila mluvčí.

„O pár dní později se vrátili na stejné místo, kde stálo vozidlo stejné značky jako v předchozím případě. Za pomoci kamene rozbili okno a uvnitř poškodili spínací skříňku zapalování. Z auta se jinak žádné další věci neztratily," popsala Zajícová.

Octavia, Saab a Ford koncem března

Poslední zátah udělali mladí vandalové koncem března. Tentokrát rozbili Octavii, Saab a Ford Escort. „Do všech se dostali stejným způsobem, opět za pomoci kamene a rozbitím okna. Auta prohledali, ale nic z nich nevzali," dodala mluvčí.

Majitelům aut způsobili chlapci celkovou škodu na odcizených věcech 1 800 korun. Na poškození vozidel se škoda vyšplhala na částku 22 650 korun.

Foto PČR

Štítky poškození, auta, krádež, chlapci, nezletilí, Přerov, Škoda Octavia, okno, Saab, Škoda Felicia, Ford Motor Company

FOTO: Malí kluci rozbili sedm aut. Policistům se přiznali, trestně stíhaní být nemohou  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.