Počasí dnes30 °C, zítra27 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

V Olomouckém kraji zemřeli další dva lidé s covid-19, celkový počet úmrtí vzrostl na 13

V Olomouckém kraji zemřeli v souvislosti s nákazou novým typem koronaviru další dva lidé, celkem jich od začátku epidemie nemoci podlehlo 13. Počet pacientů vyléčených z covid-19 se v Olomouckém kraji ve čtvrtek zvýšil o 34 na 280. Vyplývá to z údajů hygieniků a ministerstva zdravotnictví, jehož údaje zahrnují všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji.

V Olomouckém kraji od čtvrtečního večera přibyly další dva potvrzené případ nákazy koronavirem. Ministerstvo jich dnes ráno eviduje 668. Podle hygieniků, kteří ve čtvrtek registrovali 658 případů nákazy koronavirem, je na Olomoucku 513 potvrzených nákaz, na Prostějovsku je od počátku pandemie 47 nakažených, na Přerovsku 42, na Šumpersku 45 případů a na Jesenicku 11.

V Olomouckém kraji se mohou dobrovolníci ode dneška zapojit do studie, která má zjistit úroveň kolektivní imunity v české populaci vůči onemocnění způsobené covid-19. V kraji má testování podstoupit 6500 lidí. Zhruba 4000 z nich projde testem na zjištění protilátek na dvou odběrových místech v Olomouci, dalších 2500 lidí v Uničově a v Litovli. O testování je veliký zájem.

V přepočtu na 100.000 obyvatel Olomouckému kraji patří s počtem 106 případů stále druhá pozice za Prahou, v níž na 100.000 obyvatel připadá 122 nakažených. V celé zemi je od začátku epidemie 7188 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru.

Autoři | Foto PixaBay.com

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký, Olomoucký kraj, COVID-19, infekční onemocnění, okres Prostějov, okres Přerov, okres Šumperk, okres Jeseník, Praha, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji zemřeli další dva lidé s covid-19, celkový počet úmrtí vzrostl na 13  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.