Počasí dnes31 °C, zítra27 °C
Pondělí 22. července 2024  |  Svátek má Magdaléna
Bez reklam

Město kupuje dominantní budovu náměstí. Plány na její přestavbu rozhodne soutěžní dialog  

Přerovská budova na náměstí T. G. Masaryka, v posledních letech známá jako pobočka firmy Emos, bude novým hlavním sídlem magistrátu. Jedno z pater nemovitosti, kterou město kupuje za necelých 38 milionů korun, ale stále patří státu. Radní v následujících měsících budou jednat o možnosti směny, aby adresa budovy byla ve stoprocentním vlastnictví města.

Na podzim se začne diskutovat o možnostech rekonstrukce formou soutěžního dialogu. Přerovští radní se tak budou aktivně podílet na tvorbě návrhu přestavby budovy, postavené koncem šedesátých let. „Jsme připraveni diskutovat s odborníky, nechceme vyčkávat, co nám kdo navrhne a to pak realizovat. Výhodné to bude i co se týče autorských práv, město se totiž stane jejich vlastníkem. Kdyby šlo o architektonickou soutěž, byla by majitelem těchto práv firma, která podobu navrhla, a to by mohlo přinést komplikace,“ říká primátor Měřínský. 

„Cena za rekonstrukci ještě není přesně známa, jen v hrubých odhadech.  Musíme celý objekt prostudovat a prozkoumat – a na konci soutěžního dialogu budeme i vědět, kolik bude oprava stát,“ říká architekt Igor Kovačević.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto prerov.eu

Štítky náměstí, EMOS, magistrát, soutěž, rekonstrukce, Přerov, Tomáš Garrigue Masaryk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město kupuje dominantní budovu náměstí. Plány na její přestavbu rozhodne soutěžní dialog    |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.