Počasí dnes31 °C, zítra27 °C
Pondělí 22. července 2024  |  Svátek má Magdaléna
Bez reklam

Jízda na červenou se trestá. Policisté apelují na respektování silničního provozu

Od začátku roku do konce května policisté v Olomouckém kraji zastavili 116 řidičů, kteří na křižovatce nezastavili na červenou.

V případě nezastavení na červený signál se řidič dopouští přestupku, za který může na místě zaplatit až 2500 korun. Pokud se situace během jednoho roku opakuje, přestupek je oznámen k projednání správnímu orgánu, přičemž řidiči hrozí pokuta od 4000 do 7500 korun a zákaz řízení po dobu jednoho až šesti měsíců. 

„Řidič, který projede křižovatku tzv. „na červenou“, si v danou chvíli neuvědomí, že svým jednáním ohrožuje ostatní účastníky silničního provozu a je blízko zavinění dopravní nehody, která může mít fatální následky. Přitom by měl již na signál s oranžovým světlem začít brzdit a ne přišlápnout plyn, aby křižovatku projel,“ komentuje přestupky policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Nerespektování silničních pravidel se dopouští také profesionální řidiči. Jedním z nich je sedmašedesátiletý muž, který v úterý 9. června projel křižovatkou na ulici Rolsberská v Olomouci. Jeho přestupek policisté vyřešili příkazem na místě. 

Apelujeme na řidiče, aby se v silničním provozu v době nastupující letní sezóny chovali zodpovědně a ohleduplně a předešli tak případné tragédii,“ dodává Hejtman.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky červená, jízda, doprava, provoz, kraj, Olomouc, silniční provoz, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jízda na červenou se trestá. Policisté apelují na respektování silničního provozu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.