Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Karlovarský filmový festival nabízí lákavou alternativu. Na filmy můžete i do olomouckého Metropolu

Dnes již tradiční karlovarský filmový festival, který měl letos uvádět 55. ročník, namísto festivalu nabídne programový blok kinům v celé České republice. V týdnu od 3. do 11. července se bude také v olomouckém kině Metropol konat přehlídka s názvem „TADY VARY“, která je za běžných podmínek rozšířením festivalových dnů a nabízí divákům ty nejlepší snímky.

55. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech (MFF KV) s ohledem na opatření vlády v souvislosti s šířením koronaviru proběhne až v roce 2021. V původním termínu, kdy se měl festival konat, se uskuteční filmová přehlídka v kinech po celé republice. 

V průběhu devíti dnů se v rámci přehlídky odehraje celkem 16 filmových titulů a každý z nich bude mít jen jedno exkluzivní představení, které proběhne ve všech z 96 zúčastněných kin ve stejný okamžik. Filmový výběr dramaturgů sestává ze snímků, které zaznamenaly mimořádný ohlas na festivalech od loňského podzimu do letošního Berlinale. Představení budou vždy uvedena přenosem i participací tvůrců prostřednictvím komunikačních kanálů a k jednomu z filmů do Metropolu dokonce přijede delegace festivalového týmu z Karlových Varů. 

Kompletní program TADY VARY najdete na internetových stránkách kina, nebo v tištěné podobě přímo v kině Metropol. Vstupenky na projekce jsou v prodeji na pokladně kina a webových stránkách Metropolu za 140 korun. Kromě filmových zážitků se diváci mohou těšit i na tematické občerstvení v podobě lázeňských oplatků a speciálních alkoholických i nealkoholických drinků.


Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky festival, MFF KV, Vary, 55., Tady Vary, Olomouc, kino, filmový festival, Česko, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, film, Dům kultury Metropol, Berlínský mezinárodní filmový festival, Omroepvereniging VARA, představení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský filmový festival nabízí lákavou alternativu. Na filmy můžete i do olomouckého Metropolu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.