Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

V Olomouckém kraji přibylo za den rekordních 269 případů covidu

V Olomouckém kraji přibylo za 24 hodin rekordních 269 potvrzených nákaz novým koronavirem. V pátek bylo evidováno 155 nových případů. Celkem se v kraji podle statistik ministerstva zdravotnictví od začátku pandemie nakazilo 2881 lidí. Podle hygieniků se s nemocí covid-19 nyní v kraji potýká 1005 lidí, v pátek bylo aktuálně nakažených 871 lidí.

Ministerstvo eviduje ve svých statistikách všechny nemocné s trvalým bydlištěm v kraji, čísla hygieniků se tak o něco liší. Hygienici k pátečnímu podvečeru uvádějí 2609 potvrzených případů, což je o 177 více než ve čtvrtek večer.

Nejvíce nakažených i nejvyšší denní nárůst hygienici evidují na Olomoucku, za den jich tam přibylo 91 na celkových 1560 případů nákazy. Na Prostějovsku je dosud 385 nakažených, denní nárůst činil 22 případů. O 24 nakažených přibylo za 24 hodin na Přerovsku, dosud je jich tam 308. Na Šumpersku je podle hygieniků od počátku pandemie 286 případů covidu, za den jich přibylo 32. O osm případů se zvýšil počet nakažených na Jesenicku, kde je dosud 70 nakažených.

Na nepříznivou epidemickou situaci reagovaly i nemocnice napříč Olomouckým krajem, které zakazují či omezují návštěvy. Fakultní nemocnice Olomouc v polovině září zakázala návštěvy na 14 svých klinikách, v pátek kvůli rostoucímu počtu nákaz vyhlásila plošný zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních, který platí ode dneška. Povolena je pouze přítomnost otce u porodu či jednoho zákonného zástupce u dítěte ležícího na lůžkovém oddělení dětské kliniky.

Podle statistik Olomouckého kraje na stránkách www.krajpomaha.cz se dosud z nemoci v kraji vyléčilo 1579 lidí a testováno dosud bylo 38 924 lidí. Nejvíce aktuálně nakažených je v obci s rozšířenou působností (ORP) Olomouc, a to 363, v ORP Prostějov je 160 nakažených.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký, Olomoucký kraj, COVID-19, infekční onemocnění, návštěva, Fakultní nemocnice Olomouc, okres Prostějov, okres Přerov, okres Šumperk, okres Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji přibylo za den rekordních 269 případů covidu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.