Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

AKTUALIZOVÁNO: U požáru štěpky od včerejška zasahuje pět hasičských jednotek. Materiál stále doutná

V Kozlově na Olomoucku od nedělního poledne zasahuje pět hasičských jednotek při požáru štěpky, odpadu, který vzniká při zpracování dřeva. „Jedná se o 7,5 tisíc tun materiálu naskladněného do výšky deseti metrů,“ říká k incidentu mluvčí hasičů Lucie Balážová. Jednotky aktuálně doutnající štěpku odváží na volné prostranství, rozhrabují a hasí.

Halda štěpky podle mluvčí hasičů začala doutnat v neděli před polednem. V jednom z nepřístupných míst hořela plamenem a k ohnisku se tak hasiči museli prořezat motorovými pilami. „Kvůli hlubokým ohniskům se doutnající a znehodnocený přírodní materiál odvážel těžkou technikou na volné prostranství, kde jej hasiči rozhrabávali a prolévali vodou. Jen za neděli takto odvezli dvě stě tun štěpky,“ komentuje postup Balážová. 

Haldu olomoučtí hasiči ve spolupráci s místními dobrovolnými jednotkami během dneška rozdělili na dvě části, aby se předešlo skrytému šíření požáru. Kvůli hustému kouři, který zásah doprovází, bylo lidem z okolí doporučeno nevětrat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Olomouc

Štítky požár, zásah, HZS, štěpka, Kozlov, Olomoucko, Olomoucký kraj, materiál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUALIZOVÁNO: U požáru štěpky od včerejška zasahuje pět hasičských jednotek. Materiál stále doutná  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.