Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Řidiči, pozor! Provoz na estakádě v Prostějově letos zkomplikuje oprava mostu

Provoz na dálnici D46 v Prostějově od března do listopadu výrazně zkomplikuje chystaná oprava estakády a dálničního mostu. Nejprve budou uzavřeny rychlé pruhy v obou směrech a od dubna je naplánovaná uzavírka jízdního pásu ve směru na Brno.

Přípravné práce na opravě estakády začaly již v loňském roce. Letos od 15. března do 7. dubna budou na D46 uzavřeny rychlé pruhy. Tato první uzavírka bude sloužit pro vybudování nových přejezdů mezi oběma jízdními směry a montáž betonových svodidel. "Jedná se o přípravná opatření pro následnou uzavírku. Stávající nájezdy a sjezdy z dálnice budou fungovat bez omezení, není třeba objízdných tras," oznámila na svém webu prostějovská radnice.

FOTO: Město Prostějov čeká v příštím roce rozsáhlá oprava D46, včera byla stavba pomyslně odstartována

Včerejší brífink stavby dálnice D46 MÚK Prostějov pomyslně odstartoval rozsáhlé opravy, které město Prostějov a jeho motoristy čeká. V letošním roce budou probíhat přípravné práce, samotná stavební činnost proběhne v roce příštím, tedy 2021....

Uzavírka jízdního pásu D46 v Prostějově ve směru na Brno je pak naplánována od 8. dubna do 20. listopadu. Doprava bude svedena do pásu na Olomouc, který bude obousměrný. Kvůli uzavírce bude upraven provoz na dálničních sjezdech a nájezdech. Připraveny jsou objízdné trasy. 

"Exit u Tesca bude v tomto období fungovat bez omezení, uzavírka následuje až za exitem směrem na Brno. Dá se očekávat kolona ve směru od Olomouce, a tudíž problémy při nájezdu ve směru na Brno. Na exitu do centra a průmyslové zóny bude fungovat sjezd ve směru od Brna a dále nájezd ve směru na Olomouc. Nebude fungovat sjezd ve směru od Olomouce. Na exitu u automechaniky bude fungovat sjezd od Brna, nájezd na Brno bude uzavřen," popsala omezení Anna Kajlíková z prostějovské radnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto prostejov.eu

Štítky ČR, stavby, automobilová, D46, Prostějov, LHK Jestřábi Prostějov, oprava, HC Kometa Brno, HC Olomouc, Tesco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči, pozor! Provoz na estakádě v Prostějově letos zkomplikuje oprava mostu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.