Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Policie na dálničním parkovišti u Olomouce zadržela dva migranty, prchali z návěsu

Na parkovišti na dálnici z Olomouce na Ostravu policisté zadrželi dva muže, pravděpodobně běžence z Afghánistánu. Při kontrole vyskočili z návěsu kamionu převážejícího nová vozidla. Jeho řidič mířil z Rumunska přes Maďarsko, Slovensko, Českou republiku dál do Polska.

Řidiče nákladního auta převážejícího nová vozidla kontrolovali policisté dálničního oddělení Kocourovec na parkovišti dálnice D35 ve směru z Olomouce na Ostravu v úterý večer. "Při kontrole vyskočily dvě osoby z naloženého návěsu. Řidič uvedl, že převáží vozidla z Rumunska do Polska. O tom, že cizinci nastoupili do převáženého vozidla, nevěděl. Cizinci uvedli, že jsou migranti z Afghánistánu, a předložili rumunské doklady azylanta," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Oba běžence si převzala cizinecká policie. "Vzhledem k tomu, že cizinci jsou podezřelí, že vstoupili a pobývají na území České republiky bez platného cestovního dokladu a oprávnění k pobytu a současně svým vstupem na území ČR porušili ochranné opatření ministerstva zdravotnictví, byli zajištěni," uvedl Hejtman. Dodal, že cizinci budou s největší pravděpodobností navráceni do Rumunska, kde požádali o azyl.

Podobný případ se stal v dubnu 2019 v Lutíně na Olomoucku, kde policisté zadrželi rovněž dva muže, kteří tvrdili, že pocházejí z Afghánistánu. Na Olomoucko se dostali v kamionu, který měl v České republice zastávku na cestě ze Srbska do Belgie. Dvojice na sebe upozornila poté, co začala utíkat z areálu firmy, kam kamion dojel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky uprchlíci, Afghánistán, migrace, policie, Olomoucko, Olomouc, Česko, Rumunsko, Polsko, Ostrava, Maďarsko, Slovensko, Cizinecká policie, Dálnice D35

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie na dálničním parkovišti u Olomouce zadržela dva migranty, prchali z návěsu  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.