Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Rodiče a děti mohou jeden ze stromů v Olomouci obléct do háčkovaných ozdob

Až do konce března mohou rodiče a děti zdobit u olomouckého Domu dětí a mládeže jeden ze stromů do háčkovaných ozdob. Pro zpestření vládních opatření proti koronaviru a v období před Velikonocemi pracovníci domu dětí kromě toho připravili i řadu dalších akcí.

"U Domu dětí a mládeže si jeden strom, je to habr, právě obléká háčkovaný kabát. Náš tlouštík má v pase 125 centimetrů a je mu velká zima. Pomozte nám pro něj uháčkovat pěkný svetřík. Každý může přidat svůj kousek a strom bude mít veselý kabátek. Vlna na zájemce čeká v pavilonu zájmových činností hned za prvními dveřmi, a to každý den od 8 do 15 hodin," láká zájemce Radek Ježowicz z oddělení vnější komunikace Domu dětí a mládeže Olomouce.

Akce potrvá až do konce března. Dům dětí kromě toho na stejném místě nabízí členům keramických kroužků hlínu, ze které si mohou vymodelovat formu na velikonoční cukroví. Výrobek jim dílna vypálí a vrátí na speciální předávací místo. 

Dům dětí rovněž pořádá velikonoční kraslicový rekord. Loni lidé zdobili například stromy na Janského, Rožňavská a 17. listopadu, letos dům dětí vyzývá děti ze škol, školek a sousedy, aby doma vyfoukli vajíčko, ozdobili jej a pověsili na strom. "Děti před svou školou nebo sousedé před svým domem. Těšíme se na krásné fotografie, které v úterý po Velikonocích sečteme, a uvidíme, jestli jich bude 2021 nebo víc," popsal akci Ježowicz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DDMO

Štítky strom, Olomouc, Velikonoce, Dům dětí a mládeže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodiče a děti mohou jeden ze stromů v Olomouci obléct do háčkovaných ozdob  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.