Počasí dnes31 °C, zítra33 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Při hromadné nehodě na dálnici u Hranic se zranilo osm lidí. Zasahoval vrtulník

, aktualizováno 16. března 2021, 20:30

Až dvě desítky aut havarovaly dnes odpoledne při několika nehodách na dálnici D1 mezi Lipníkem nad Bečvou a Hranicemi na Přerovsku. Zranilo se osm lidí, sedm bylo převezeno do nemocnice, z toho jeden letecky. Doprava na dálnici byla na tři hodiny úplně přerušena.

Řidiči zřejmě doplatili na namrzlou vozovku. Dálnice byla ve směru z Olomouce na Ostravu uzavřena, po třech hodinách byl zprovozněn jeden odstavný jízdní pruh. Plně byl provoz obnoven až po 19. hodině.

Řidiči podle hasičů na dálnici mezi Lipníkem a Hranicemi bourali po náhlé změně povětrnostních a klimatických podmínek. "V nehodách je celkově zhruba 15 až 20 aut, jde o sérii na sobě nenavazujících nehod," uvedl mluvčí hasičů Radek Buryánek.

FOTOGALERIE: Hromadná nehoda na dálnici D1 u Hranic

Úterý, 16. března 2021, 18:50

FOTOGALERIE: Hromadná nehoda na dálnici D1 u Hranic
FOTOGALERIE: Hromadná nehoda na dálnici D1 u Hranic

Podle mluvčí záchranné služby Lucie Urbanové bylo z místa odvezeno do nemocnic sedm zraněných, osmý člověk byl ošetřen na místě. "Letecky byl transportován jeden pacient na urgentní příjem Fakultní nemocnice Olomouc se středně těžkým zraněním. Byl při vědomí a stabilizován. Dalších šest zraněných bylo převezeno na chirurgické ambulance nemocnic v Přerově a v Hranicích. Jednalo se o lehčí zranění, oděrky, úrazy hlavy, kontuze hrudníku a horních končetin," řekla Urbanová.

Nehoda se podle mluvčího policie Libora Hejtmana stala krátce před 13:30 mezi 304. a 306. kilometrem dálnice D1 ve směru z Olomouce na Ostravu. Úsek mezi Lipníkem nad Bečvou a Hranicemi byl poté uzavřen. Byla zde podle něj namrzlá vozovka, která zřejmě zapříčinila hromadnou nehodu.

"V tuto chvíli jsme zprovoznili alespoň odstavný jízdní pruh v uzavřeném úseku mezi 304 a 306 kilometru dálnice D1 ve směru na Ostravu. Upozorňujeme řidiče, aby při průjezdu místem dopravní nehody dbali zvýšené pozornosti a řídili se pokyny policistů," uvedl odpoledne Hejtman.

Podle mluvčího hasičů Buryánka jsou nehody v této oblasti i mimo dálnici. "Máme s D1 nesouvisející nehodu také na silnici číslo 48 směr Nový Jičín na hranici Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Jde o nehodu dvou dodávek, zraněny byly tři osoby, zasahuje také vrtulník zdravotnické záchranné služby. Nehoda dvou osobních aut bez zranění je i u obce Jezernice," doplnil Buryánek.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky hromadná nehoda, Dálnice D1, zranění, policie, dálnice, havárie, Hranice, Lipník nad Bečvou, Ostrava, okres Přerov, Olomouc, úraz, Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při hromadné nehodě na dálnici u Hranic se zranilo osm lidí. Zasahoval vrtulník  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.