Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Kvůli covidu mezi úředníky Olomouc uzavřela budovu historické radnice

Olomoucký magistrát dnes kvůli rostoucímu počtu nákaz koronavirem v řadách úředníků uzavřel budovu historické radnice v centru Olomouce, ve které sídlí několik odborů. Provoz radnice bude omezen až do 1. dubna. Omezený nebude pouze provoz matriky.

"V posledních týdnech narůstá počet onemocnění a s tím spojené karantény na jednotlivých odborech magistrátu," uvedl tajemník magistrátu Jan Večeř. Od loňského října onemocnělo covidem-19 už 180 zaměstnanců radnice, v poslendích týdnech se situace ještě zhoršila.

"V současné době evidujeme značný nárůst nejen nemocných, ale i zaměstnanců v karanténě. Týdně zhruba 50 zaměstnanců," řekl Večeř.

Doposud se magistrátu podle Večeře dařilo udržet v plném provozu všechny odbory. "Vývoj v minulém týdnu a o víkendu mě však přinutil k ráznému kroku v objektu historické radnice na Horním náměstí. Budova bude od úterý do 1. dubna pro veřejnost uzavřena," řekl.

Omezen nebude pouze provoz matriky. "Občané po vstupu do objektu radnice prostřednictvím ostrahy zavolají příslušného zaměstnance matriky a ten v prostoru vrátnice vyřídí příslušnou matriční záležitost," podotkl Večeř.

Ostatní odbory ve všech zbývajících objektech magistrátu podle tajemníka fungují v běžném režimu. Lidé by ale měli zvážit nutnost osobní přítomnosti při vyřizování svých požadavků. "V této pro nás všechny kritickém období naléhavě žádám o maximální využívání telefonického a e-mailového kontaktu," dodal Večeř.

V Olomouckém kraji v pondělí přibylo 564 případů onemocnění covidem-19, je to o 113 méně než před týdnem. Pod 600 případů se počty dostaly poprvé kromě víkendů od 5. března. Počty tak klesají pozvolna již druhý týden. V kraji dosud nákazou od počátku pandemie onemocnělo přes 80 tisíc lidí, v souvislosti s nemocí je ve statistikách úmrtí 1414 jmen.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky koronavirus, magistrát, uzavření, Olomouc, radnice, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli covidu mezi úředníky Olomouc uzavřela budovu historické radnice  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.