Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Prostějov opět pomůže živnostníkům, kteří museli zavřít provozovny

Finanční příspěvek až 15 tisíc korun poskytne radnice v Prostějově drobným podnikatelům, kteří letos kvůli pandemii museli opět uzavřít své provozovny, a přišli tak o zdroj svých příjmů. Vyplácení příspěvků už schválili radní, kteří na to vyčlenili z rozpočtu města 4,5 milionu korun.

Příspěvek mohou od města dostat podnikatelé, kteří působí na území Prostějova a museli od ledna do března kvůli vládnímu nařízení uzavřít například své prodejny či restaurace.

"Peněžitá pomoc bude poskytnuta ve výši nákladů uvedených v žádosti a maximálně do 15 tisíc korun pro jednoho žadatele, a to bez ohledu na počet provozoven, které má," uvedla mluvčí radnice Jana Gáborová.

O finanční pomoc mohou požádat živnostníci a právnické osoby, jejichž čistý obrat za rok 2019 nepřekročil dva miliony korun.

"Došlé žádosti budou evidovány na finančním odboru magistrátu v takovém pořadí, v jakém byly doručeny. Budou přijímány až do vyčerpání schváleného finančního limitu 4,5 milionu korun," podotkla Gáborová.

O tuto peněžitou pomoc mohou požádat také podnikatelé, kteří užívají nebytové prostory města a loni od radnice dostali podporu formou slevy na nájemném.

Radnice v Prostějově finančně pomohla drobným podnikatelům a živnostníkům i loni na jaře, kdy v Česku propukla pandemie koronaviru a provozovny byly poprvé uzavřeny. Tehdy vyčlenila pět milionů korun, maximální výše příspěvku činila také 15 tisíc korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky podnikatel, pomoc, koronavirus, Prostějov, Jana Gáborová, pandemie covidu-19, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov opět pomůže živnostníkům, kteří museli zavřít provozovny  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.