Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

V Přerově kvůli covidu skončila Badminton Aréna. Už nemá rezervy

Sportovci v Přerově přišli o velké badmintonové sportoviště, oblíbenou Badminton Arénu nedaleko autobusového nádraží. Její provoz po 15 letech skončil kvůli ekonomické situaci v souvislosti s vládními nařízeními okolo pandemie koronaviru. Uzavření arény vyvolalo velké ohlasy.

"Je to již rok, co provoz našeho sportoviště ovlivňují vládní nařízení, která mají za cíl omezit šíření nemoci covid-19. Tato nařízení se ovšem negativně odráží v ekonomické situaci firmy. Nyní jsme přišli o důležitou část sezony, která nám každoročně pomáhá zvládnout slabý letní provoz. Podpora ze strany státu nám dokáže pokrýt pouze nějakých 30 procent měsíčních nákladů. Jelikož jsme již vyčerpali finanční rezervy, rozhodli jsme se po 15 letech ukončit provozování sportoviště," uvedl na stránkách arény jednatel Badminton Arény Jan Pavelka.

Toto rozhodnutí nebylo podle něj jednoduché, zvlášť poté, co budováním sportoviště strávil 15 let svého života. "Díky úsilí mé rodiny jsme značné části Přerováků ukázali, jak se badminton hraje, a řada z vás k němu přivedla své přátele nebo rodinu. Vážím si, že jste si k nám řadu let chodili zahrát, a cením si vaší podpory v době, kdy sportování bylo omezováno rouškami nebo zavřenými šatnami. Bohužel, pokračovat dál v provozu mi nedává za současných podmínek ekonomicky smysl," doplnil Pavelka.

Badminton Aréna nabízela sportovcům v hale čtyři hřiště, podle uživatelů bylo sportoviště hojně využíváno a především ve večerních hodinách bylo téměř nemožné bez včasné registrace se na něj dostat.

"Hrozně mě to mrzí, bylo to jediné sportoviště tohoto druhu ve městě, využívali jsme ho hlavně v zimě, kdy jsme mohli takto sportovat a něco pro sebe dělat. Ti lidé se tam všichni znali, byla tam výborná parta, strašně nás to mrzí," smutnila například sedmačtyřicetiletá Jana z Přerova. S lítostí přijali nedávné oznámení jednatele na sociální síti i další návštěvníci. Řada z nich se s tím nechce smířit, navrhuje například sbírku.

Návštěvníkům s předplaceným kreditem firma na stránkách arény vzkázala, že kredit dobitý převodem přes rezervační systém arény vrátí návštěvníkům zpět na účty na přelomu března a dubna.

S opatřeními v souvislosti s pandemií koronaviru se potýkají sportoviště od loňského jara. Definitivně se znovu po krátké přestávce, kdy mohla fungovat s omezeními, opět uzavřela od 18. prosince. Koronavirová opatření se citelně dotýkají i zaměstnanců sportovišť včetně trenérů, kteří přicházejí o práci a příjem.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, sport, badminton, Přerov, sportoviště, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Přerově kvůli covidu skončila Badminton Aréna. Už nemá rezervy  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.