Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Sváteční řidiči a alkohol. Policisté upozorňují na velikonoční rizika na silnicích

Také policisté v Olomouckém kraji se připravují na Velikonoční svátky, pro některé z nich nebude prodloužený víkend ve znamení volna, ale intenzivnějšího dohledu nejen na silnicích. Hlídky se zaměří například na respektování nulové tolerance alkoholu za volantem. Účastníci provozu by se měli mít na cestách na pozoru také vůči méně zkušenějším řidičům.

V souvislosti s velikonočním obdobím policisté tradičně přijali několik preventivních opatření. „Zvýšíme počet policejních hlídek, které budou dohlížet na veřejný pořádek a bezpečnost v kraji.  Pozornost zaměříme do míst se zvýšeným pohybem osob, jako jsou různé kulturní akce, jarmarky, bohoslužby, nádraží, obchodní domy a podobně,“ avizuje policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policie očekává i zvýšený pohyb na komunikacích. „Proto zesílíme dohled na bezpečnost a plynulost v silničním provozu. Velikonoce bývají mnohdy spjaty s požíváním alkoholu, a z tohoto důvodu zaměříme pozornost na řidiče motorových vozidel a cyklisty, zdali neřídí pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky. Také budeme kontrolovat dodržování povolené rychlosti jízdy motorových vozidel, protože nepřiměřená rychlost bývá často příčinou dopravních nehod,“ upozornil Hejtman.

Motoristé by měli mít na paměti, že o svátcích usedají za volant i méně zkušení řidiči. „Apelujeme tedy na zběhlé motoristy, aby počítali s chybami ostatních účastníků v silničním provozu. Brali ohled na takzvané sváteční řidiče a nespoléhali na právo přednosti v jízdě, které jim v určité dopravní situaci plyne. Svým včasným rozhodnutím mohou zabránit dopravní nehodě,“ radí řidičům mluvčí policie Hejtman.

V centru Olomouce se již objevila velikonoční výzdoba. Lidé se mohou těšit na jarmark a kulturní program

Olomouc se připravuje na Velikonoce. V ulicích se již objevila výzdoba, od pátku historické centrum ožije jarmarkem a kulturním programem. Olomoucké velikonoční oslavy potrvají do neděle 17. dubna. Kulturní program bude vždy od pátku do neděle a...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Doprava, policie, dopravní policie, Velikonoce, svátky, kontrola, alkohol, Olomoucký kraj, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sváteční řidiči a alkohol. Policisté upozorňují na velikonoční rizika na silnicích  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.