Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Po explozi shořelo přízemí domu v Lipníku. Požár vyšetřuje kriminálka kvůli úmyslnému útoku

, aktualizováno 13. května 2022, 16:46

Škodu okolo tří milionů korun zřejmě způsobil výbuch v rodinném domě v Lipníku nad Bečvou. Po výbuchu hořelo celé přízemí stavby, požár likvidovaly čtyři jednotky hasičů. Majitele stavení zachránil z patra soused, který mu pomohl s únikem z hořící budovy.

Podle mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Lucie Balážové vznikl požár pravděpodobně následkem výbuchu. „Přízemí hořelo v celém rozsahu. K hašení jsme využili 3C proudy a vysokotlak. Zásah probíhá v dýchací technice. Nyní vyhledáváme skrytá ohniska a dohašujeme je,“ informovala Balážová okolo pátečního poledne.

Hmotná škoda se podle předběžných odhadů pohybuje okolo částky tři miliony korun. „Okolnosti a příčiny na místě zjišťuje náš vyšetřovatel ve spolupráci s Policií ČR,“ doplnila Balážová.

Vyšetřování podle policie ukázalo, že požár byl pravděpodobně založen úmyslně. „Podezřelá osoba byla zadržena. Případ si přebírají krajští kriminalisté pro podezření ze spáchání násilného trestného činu ve stadiu pokusu," informovala v prohlášení k případu Policie ČR.

Ve Velkém Újezdu hořel penzion. Hasiči museli evakuovat dvanáct lidí

Dnes v brzkých ranních hodinách vyrazili hasiči k zásahu do Velkého Újezdu na Olomoucku, kde vypukl požár v penzionu Myslivna. Plameny se rozšířily na budovu, přístřešek a zaparkovaná auta. Jeden člověk se nadýchal zplodin hoření.

Zásah hasičů komplikovala také skutečnost, že plameny zničily schodiště domu. „Hasiči tak museli pro přístup do patra využít nastavovacích žebříků. Díky žebříku se z domu dostal i jeho majitel, kterému pohotově jeden přistavil soused, a tak mu pomohl z hořící budovy ven. Jedna osoba byla předána z preventivních důvodů do péče Zdravotnické záchranné služby,“ vylíčila mluvčí Balážová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, požár, zásah, Lipník nad Bečvou, požár Lipník, výbuch Lipník, HZS Olomouckého kraje, Olomoucký kraj, dům, výbuch, Policie České republiky, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po explozi shořelo přízemí domu v Lipníku. Požár vyšetřuje kriminálka kvůli úmyslnému útoku  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.