Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Žena zachraňovala motorkářku po nehodě na D46 u Prostějova. Policie ji žádá o svědectví

Vážnou nehodu motorkářky na D46 u Prostějova vyšetřují policisté z dálničního oddělení Kocourovec. O poskytnutí svědectví žádají i veřejnost. Hledají zejména neznámou ženu, která zraněné řidičce motocyklu dávala první pomoc a odjela z místa ještě před příjezdem policie.

Pravděpodobně vysoká rychlost a odstředivá síla stála za nedělní podvečerní nehodou motorkářky na 20. kilometru dálnice D46 ve směru od Vyškova na Prostějov. „Pětačtyřicetiletá řidička motocyklu značky Ducati jela v levém jízdním pruhu a v mírně pravotočivém úseku pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy, zejména svým schopnostem a havarovala. Odstředivá síla ji vynesla do středových svodidel, po kterých zhruba třicet metrů levou částí stroje třela,“ popsal policejní mluvčí Libor Hejtman.

Policie v pondělí vyhlásila pátrání po jednačtyřicetiletém muži z Přerova, kterého svědci naposledy viděli v neděli v 8 hodin v ulici Budovatelů v Přerově. Muž nebyl v dobrém psychickém stavu a mohl by se pohybovat mezi Přerovem a Prosenicemi na...

Motorkářka se od svodidel poté odrazila a spadla z motocyklu, který se zastavil na pravé krajnici. „Řidička při nehodě utrpěla těžké zranění, se kterým byla převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ podotkl mluvčí Hejtman. Při odražení motorky od středových svodidel došlo k uvolnění a odhození nezpevněného štěrku do prostoru dálnice v obou směrech. „Odhozené kameny poškodily vozidlo značky Ford Galaxy jedoucí v opačném směru," upřesnil Hejtman a doplnil, že celková škoda při nehodě byla předběžně stanovena na 200 tisíc korun.

Svědkyní celé situace byla 12. června po osmnácté hodině neznámá žena, která přispěchala zraněné řidičce na pomoc. „Její výpověď by pomohla objasnit přesnou příčinu nehody. Před příjezdem hlídky ale z místa odjela,“ dodal Libor Hejtman s tím, že policisté ženu žádají, aby se jim přihlásila.

„Zároveň pátráme po dalších svědcích nehody, zda některý z nich nevlastní záznam z palubní kamery, která zachytila průběh dopravní nehody, aby se přihlásili na linku 158, nebo kontaktovali policisty z dálničního oddělení Kocourovec,“ uvedl mluvčí Hejtman s tím, že mimo osobní návštěvy služebny je k dispozici také telefonní kontakt 974 762 751 či e-mailová adresa krpm.osdp.dok.stsl@pcr.cz.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Doprava, nehoda, motorka, pád, svědectví, vyšetřování, dálnice D46, D46, Prostějov, Policie ČR, havárie, motocykl, Kocourovec, Ducati, Fakultní nemocnice Olomouc, Vyškov, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena zachraňovala motorkářku po nehodě na D46 u Prostějova. Policie ji žádá o svědectví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.