Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Na Prostějovsku shořel kombajn za pět milionů. Plameny vítr rozehnal na sedmnáct hektarů

Neúprosnou rychlostí se v aktuálním vedru a suchu šířil oheň na poli na Prostějovsku, plameny zkrotilo devět jednotek hasičů. Požár postihl také kombajn s osmi tunami sklizeného zrní, škoda je podle prvotních odhadů přes sedm milionů korun.

Ve druhém stupni požárního poplachu zasahovalo devět jednotek hasičů u obce Ivaň nedaleko Tovačova. Na pomezí okresů se požár se rozšířil na pole a strniště o rozloze zhruba 17 hektarů. Největší škoda je na kombajnu, zemědělský stroj zasáhly plameny v celém rozsahu a jeho hodnota je okolo pěti a půl milionu.

Za výbuchem domu v Olšanech byl plyn, potvrdili hasiči. Policie nevylučuje úmyslné jednání

Výbuch zemního plynu potvrdili vyšetřovatelé policie a hasičů jako příčinu pondělní exploze rodinného domu v Olšanech u Prostějova. Pod troskami zemřel sedmapadesátiletý obyvatel stavení, které mělo za tři týdny zamířit do exekutorské dražby....

„Kvůli velkému suchu, vysokým teplotám a větru se oheň velmi rychle šířil. Nasadili jsme proto velkoobjemové cisterny s lištami a dvakrát se s pomocí těžké techniky oboralo požářiště, abychom zabránili dalšímu šíření plamenů. Stroj jsme ochladili, dohasili jsme ohniska a zkontrolovali jsme jej termokamerou. Přímo v obci jsme zřídili čerpací stanoviště,“ popsala zásah mluvčí HZS Olomouckého kraj Lucie Balážová.

Zasahovaly profesionální jednotky ze stanice Prostějov a Kojetín a sbory dobrovolných hasičů Ivaň, Tovačov, Klenovice na Hané, Dub nad Moravou, Hrubčice, Lobodice a Troubky. Místní jednotka pak obstarala dohled nad požářištěm.

„Jako příčinu požáru určil náš vyšetřovatel technickou závadu. Díky našemu zásahu jsme uchránili majetek v hodnotě tří milionů korun,“ podotkla mluvčí Balážová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Požár, pole, kombajn, obilí, Ivaň, Prostějovsko, okres Prostějov, Tovačov, sbor dobrovolných hasičů, Olomoucký kraj, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Prostějovsku shořel kombajn za pět milionů. Plameny vítr rozehnal na sedmnáct hektarů  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.