Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Noční požár domu na Přerovsku: škoda se vyšplhá k šesti milionům

, aktualizováno 9. listopadu 2022, 12:24

K nočnímu požáru rodinného domu a hospodářské budovy vyjíždělo před úterní půlnocí osm jednotek hasičů do Jezernice nedaleko Lipníku nad Bečvou. Zásah pokračoval až do středečních ranních hodin. Jeden zraněný člověk skončil v péči záchranářů.

Neplánovaná demolice. Kamion při výjezdu z haly utrhl kus zdi, vůz vyprošťují hasiči

Půlmilionovou škodu způsobil v pátek ráno kamion s lodním kontejnerem v průmyslovém areálu v Mohelnici, když při výjezdu z haly utrhl kus štítové zdi. Na místě pracují s využitím těžké techniky hasiči, kteří odklízejí suť a vyprošťují nákladní...

 

Do boje s plameny se v řadové zástavbě pustili profesionální i dobrovolní hasiči, požár se podařilo dostat pod kontrolu s využitím hned devíti útočných proudů. Zásah probíhal v dýchací technice. „Probíhají hasební práce, podařilo se zabránit šíření požáru na okolní budovy. Postupně rozebíráme konstrukce a vyhledáváme ohniska,“ informovala ve středu ráno mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Při události došlo ke zranění jednoho člověka, kterého hasiči předali do péče zdravotnické záchranné služby. Ostatní obyvatelé domu se dostali před příjezdem hasičů do bezpečí. „Během hasebních prací jednotky našly psa a kočku majitelů, událost zvládli oba domácí mazlíčci bez zranění,“ podotkla mluvčí hasičů Balážová.

V hospodářských budovách přímo navazujících na rozlehlý dům se oheň šířil i na uložené seno. To pak hasiči vyskladnili a prolili vodou, celou oblast poté překontrolovali s využitím termokamery. V průběhu zásahu hasiči zřídili kyvadlovou dopravu vody z Lipníka nad Bečvou.

„Příčina požáru je stále v šetření, na místě jsou vyšetřovatelé hasičského sboru i Policie ČR. Škoda je předběžně odhadnuta na 6 milionů korun,“ dodala mluvčí Balážová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, požár, zásah, požár Jezernice, Přerov, Olomouc, dům, okres Přerov, Lipník nad Bečvou, Jezernice, Olomoucký kraj, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční požár domu na Přerovsku: škoda se vyšplhá k šesti milionům  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.