Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

U Moravičan našli na trati mrtvého člověka. Vyšetřování přerušilo provoz na páteřním koridoru do Prahy

Kvůli nálezu mrtvého člověka v kolejišti mezi stanicemi Moravičany a Mohelnicí se ve čtvrtek po sedmé hodině ranní zastavil provoz na hlavním železničním koridoru Olomouc – Praha. Zatím není jasné, kdy přesně k tragické nehodě došlo.

„Provoz mezi stanicemi Mohelnice a Moravičany byl nejprve přerušen, obnoven s omezením byl v 07:45,“ řekla mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala zatím není jasné, který vlak člověka srazil, tragická nehoda se vyšetřuje. 

Čtvrteční nehodu na D35 vyšetřuje policie pro těžké ublížení na zdraví. Viníkovi hrozí až čtyři roky vězení

Nehodu na dálnici D35 u Velkého Újezdu na Olomoucku vyšetřuje policie pro těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. To, kdo nehodu způsobil, je dál předmětem vyšetřování. Viníkovi hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři roky.

 

Usmrcený byl nalezen podle inspekce v 06:37. „Tělo leželo u trati mezi Moravičany a Mohelnicí, bylo to v prostoru veřejnosti nepřístupném, takže to nebylo u žádného nástupiště. V tuto chvíli nemáme informace o tom, s kterým vlakem mohlo dojít ke kontaktu. Věc bude vyšetřovat provozovatel dráhy, Správa železnic," řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Provoz na trati železnice na žádost policie nejprve zastavila, vlaky v úseku podle Friebové stály mezi 07:00 a 07:45. „Nyní je již provoz obnoven s omezením, místem se projíždí po jedné s kolejí s omezením rychlosti kolem místa události,“ doplnila po osmé hodině mluvčí Správy železnic. Opatření se dotklo nejen regionální, ale i dálkové dopravy. Podle webových stránek Českých drah skončilo omezení v úseku trati číslo 270 před devátou hodinou. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto České dráhy

Štítky Doprava, nehoda, vlak, úmrtí, výluka, železnice, Správa železnic, Olomoucký kraj, Olomouc, Mohelnice, Moravičany, Praha, Správa železniční dopravní cesty, Drážní inspekce, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Moravičan našli na trati mrtvého člověka. Vyšetřování přerušilo provoz na páteřním koridoru do Prahy  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.