Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Mezi domy v Ústíně hořela dodávka. Hasiči zasahovali i s výškovou technikou

Čtyři jednotky hasičů vyjížděly v pondělí krátce před půlnocí k požáru dodávky do obce Ústín nedaleko Olomouce. Vůz hořel v průjezdu mezi dvěma rodinnými domy, plameny se rozšířily i na střešní část stavby. Hmotná škoda se podle prvotního zhodnocení může vyšplhat k částce okolo milionu korun.

Od sobotní třetí hodiny ranní jsou v plném zápřahu hasiči napříč Olomouckým krajem. Do poledne zasahovali u 150 událostí kvůli silnému větru. Řešili vyvrácené stromy, zajišťování utržených střech nebo drátů elektrického vedení.

Noční zásah v Ústíně zaměstnal profesionální hasiče z Olomouce, kteří ve spolupráci s dobrovolnými jednotkami z Ústína, Senice na Hané a Náměště na Hané likvidovali požár dodávky a střechy průjezdu. „Hasiči v průběhu hasební činnosti s využitím tří hasebních proudů typu ‚C‘ a také vysokotlakého proudu provedli důkladný průzkum v podkrovních částech přilehlých rodinných domů, částečně došlo k zahoření jedné ze štítových zdí,“ popsal zásah mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Protože oheň zasáhl i schodiště, musela hasičům s přístupem do podkroví jednoho z domů pomoct výšková technika. „Naštěstí během požáru i zásahu hasičů nedošlo k žádnému zranění. Hasiči také zakouřená postižená místa odvětrali a překontrolovali měřící technikou,“ podotkl mluvčí Hošák.

Příčiny vzniku požáru bude nyní zjišťovat vyšetřovatel hasičského sboru. „Předběžně lze hovořit o škodě do jednoho milionu korun,“ dodal mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, požár, zásah, dodávka, požár Ústín, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi domy v Ústíně hořela dodávka. Hasiči zasahovali i s výškovou technikou  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.