Počasí dnes10 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Z vysoké budovy olomoucké univerzity spadl devatenáctiletý mladík. Je v bezprostředním ohrožení života

, aktualizováno 24. března 2023, 15:34

Velmi závažná mnohačetná poranění utrpěl ve čtvrtek po pádu z budovy Přírodovědecké fakulty nedaleko Envelopy devatenáctiletý mladík. Záchranáři ho transportovali do olomoucké fakultní nemocnice, kde bojuje o život. Událost vyšetřují policisté.

K nešťastné situaci došlo ve čtvrtek okolo sedmnácté hodiny. Po volání na tísňovou linku vyrazily na místo složky integrovaného záchranného systému. „Mohu potvrdit, že policisté se zabývají pádem devatenáctiletého muže z budovy na třídě 17. listopadu,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová s tím, že mladík utrpěl zranění, se kterými si ho do péče převzali záchranáři.

VIDEO: Policie pátrá po identitě muže z olomouckého podchodu. Případ halí tajemství

Olomoučtí policisté se znovu obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc se ztotožněním muže, který se pohyboval v hanácké metropoli. Informace o neznámém člověku žádali strážci zákona již koncem ledna. Poté se jim podařilo zajistit záznam, na kterém...

„Na místě zasahovala posádka systému rendez-vous s lékařem a také posádka se záchranářem. Jednalo se o skok či pád z budovy a mladík utrpěl polytrauma. Na místě byl převeden na umělou plicní ventilaci a po zafixování zlomenin byl převezen na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Olomouci,“ komentovala zásah Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje mluvčí Lucie Mikisková.

Příčina pádu ze sedmipodlažní budovy s vyhlídkovou terasou je podle mluvčí Policie ČR předmětem dalšího šetření. Zraněný muž je podle mluvčího FN Olomouc Adama Fristchera v bezprostředním ohrožení života. „Mladík je hospitalizován na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny, kde je mu poskytován nejvyšší možný stupeň intenzivní péče,“ informoval zástupce olomoucké nemocnice.

Terasa v šestém patře budovy přírodovědecké fakulty na třídě 17. listopadu je stejně jako celá budova veřejně přístupná v době od šesti do jednadvaceti hodin. „Bezpečnost návštěvníků je zajištěna zábradlím s ocelovými lanky, které v předepsané výšce odděluje odpočinkový a vyhlídkový prostor terasy od okraje budovy, od něhož je terasa oddělena ještě nadezdívkou,“ řekl k zajištění bezpečnosti místa mluvčí Univerzity Palackého Egon Havrlant.

„Je nám velmi líto, že k takové události došlo. Podle informací, které v tuto chvíli máme, se nejednalo o studenta ani zaměstnance univerzity. Přesto jsme všechny studenty a zaměstnance fakulty požádali, aby s maximální pozorností dbali o vlastní bezpečnost. Policii jsme na místě poskytli vše potřebné. Zároveň také opravdu pevně doufáme, že se zraněného člověka podaří zachránit,“ řekl za olomouckou vzdělávací insituci mluvčí Havrlant.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Pokorný

Štítky Zranění, pád, zraněný mladík, Přírodovědecká fakulta, Olomouc, Policie, Zdravotnická záchranná služba, Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z vysoké budovy olomoucké univerzity spadl devatenáctiletý mladík. Je v bezprostředním ohrožení života  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.