Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Pro občanku, pas nebo řidičák si Přerované mohou chodit do Pasáže. Přepážky zde budou další tři roky

Pro občanský nebo řidičský průkaz či pro pas si Přerované ode dneška mohou chodit do Pasáže v centru města. Úředníci dříve sídlili v budově EMOS přímo na náměstí. Objekt však čeká rekonstrukce, která potrvá tři roky.

Provoz přepážek pro občanské průkazy, cestovní pasy, registr vozidel a registr řidičů začne fungovat v prostorách bývalé galerie Pasáž po dvoutýdenní odmlce.

"Do stavebních úprav dočasného úřadu město investovalo devět milionů korun včetně vybavení. Prostory slouží pro pracoviště pod ministerstvem vnitra, takže bylo nutné splnit přísné požadavky, jako třeba datová připojení, zabezpečení, rozměry kabin, osvětlení," vysvětlil primátor Přerova Petr Vrána (ANO).

K dispozici je opět objednávkový systém a stále platí, že v pondělí a ve středu se na řadu dostanou jak příchozí, tak objednaní klienti, zatímco úterý, čtvrtek a pátek funguje pouze po předchozím objednání. K dispozici lidem bude osmnáct úředníků.

"Novinkou je platbomat, u kterého byla vyměněna čtečka, tudíž lze platit správní poplatky bankovní kartou na základě QR kódu, který občan obdrží na přepážce," uvedla Jitka Kočicová z přerovského magistrátu. 

Přestavba přerovské budovy Emos citelně podraží. Bez manažera hrozí fiasko, míní opozice

Jedna z nejrozsáhlejších investic přerovské radnice se blíží ke svému začátku, generální přeměnou projde nevzhledná budova na náměstí T. G. Masaryka. Pro rekonstrukci objektu přezdívaného Emos město přikročí k navýšení předpokládaných nákladů,...

Rekonstrukce budovy EMOS na náměstí by mohla začít už koncem letošního roku. Na investici zhruba 376 milionů korun se město bude snažit získat dotace. 

V budově budou kanceláře, jednací místnosti, sociální zařízení, sklady a další potřebné zázemí s moderním technickým vybavením jak pro úředníky, tak i pro návštěvníky úřadu. "Kanceláře a další místnosti vyžadující přirozené osvětlení budou umístěny při jižní a severní fasádě. Objekt bude vybaven dvěma výtahy, hlavní schodiště na jižní fasádě nabídne výhled na náměstí s historickou budovou Městského domu. V posledním podlaží s terasou má být občerstvení," popsala Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.

EMOS byl postavený v roce 1969 a nutně už potřeboval opravu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky občanský průkaz, pas, řidičský průkaz, otevření, pasáž, EMOS, Petr Vrána, centrální registr vozidel, ANO 2011, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro občanku, pas nebo řidičák si Přerované mohou chodit do Pasáže. Přepážky zde budou další tři roky  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.