Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

BŘEZEN 2023: Úmrtí političky a mladého hokejisty, vražda v Tovačově, návštěva vlády a rušení pošt

Březen byl ve znamení smutných zpráv o úmrtích známé političky a devítiletého hokejisty. Čtenáře zaujaly také články o superjackpotu, východní tangentě nebo návštěvě vlády Petra Fialy na Jesenicku. V samotném závěru března Česká pošta oznámila, že v kraji zruší dvacet poboček, což vyvolalo bouři nevole.

Prostějov se loučil s dlouholetou komunální političkou a bývalou náměstkyní primátora Prostějova Ivanou Hemerkovou, která zemřela ve věku pětašedesát let. Hemerková nedávno ze zdravotních důvodů rezignovala na místo v zastupitelstvu. 

Dnes zemřela dlouholetá politička a bývalá náměstkyně primátora Prostějova Ivana Hemerková

Prostějov se loučí s dlouholetou komunální političkou a bývalou náměstkyní primátora Prostějova Ivanou Hemerkovou, která dnes zemřela ve věku pětašedesát let. Hemerková nedávno ze zdravotních důvodů rezignovala na místo v zastupitelstvu.

Sociálně sítě zaplavily pozoruhodné fotografie konjunkce Venuše a Jupiteru. Mimořádně jasné planety, které se k sobě přiblížily na půl úhlového stupně, lidé fotografovali nejen v Olomouci, ale i v Uničově, Přerově a dalších městech Olomouckého kraje. Nevšední úkaz byl vidět dva dny.

Lidé fotografovali nevšední úkaz nad Olomoucí, konjukci Venuše a Jupiteru. Vidět bude i dnes večer

Sociálně sítě zaplavily pozoruhodné fotografie včerejší konjunkce Venuše a Jupiteru. Mimořádně jasné planety, které se k sobě přiblížily na půl úhlového stupně, lidé fotografovali nejen v Olomouci, ale i v Uničově, Přerově a dalších městech...

Policie ukončila vyšetřování loňské nebezpečné nehody u Němčic na Hané, při které narazilo BMW do traktoru s vlečkou obsazenou dvěma desítkami myslivců. Případ poputuje do přestupkového řízení. Ze zavinění nehody je podezřelý řidič osobního auta, z protiprávního jednání se bude za nedovolený způsob převozu lidí zpovídat také traktorista.

Policie uzavřela předsilvestrovskou nehodu, při které bavorák sestřelil traktor s myslivci

Policie ukončila vyšetřování loňské nebezpečné nehody u Němčic na Hané, při které narazilo BMW do traktoru s vlečkou obsazenou dvěma desítkami myslivců. Případ poputuje do přestupkového řízen. Ze zavinění nehody je podezřelý řidič osobního auta,...

Velmi smutný začátek mělo první domácí utkání Olomouce v sérii extraligového play-off proti Pardubicím. Hráči i diváci uctili památku devítiletého hokejisty Adama Koutného, jehož život vyhasl následkem autohavárie. 

Velmi smutný začátek bude mít první domácí utkání Olomouce v sérii extraligového play-off proti Pardubicím. Hráči i diváci uctí památku devítiletého hokejisty Adama Koutného, jehož život vyhasl v neděli následkem autohavárie.

Ještě v úvodu měsíce motoristé směřující z Přerova do Rokytnice projeli podle zvyklostí po silnici, která je součástí dlouhého oblouku nedaleko Předmostí. Poté se ale tato cesta uzavřela a stala se minulostí. Nahradí ji rozlehlá mimoúrovňová křižovatka, která je důležitým prvkem stavby posledního úseku dálnice D1.

Silnice na kraji Přerova zanikne kvůli dálnici D1. Nahradí ji obří křižovatka

Ještě v úvodu příštího týdne motoristé směřující z Přerova do Rokytnice projedou podle dosavadní zvyklosti po silnici, která je součástí dlouhého oblouku nedaleko Předmostí. Od středy se ale tato cesta uzavře a postupně se stane minulostí....

Závažný rodinný incident v jednom z bytů v Tovačově vyšetřovali olomoučtí kriminalisté. Psychické problémy třicetiletého muže a neshody s rodiči vedly k útoku nožem, agresor zavraždil svého otce a pobodal i matku. Po činu proskočil skleněnými dveřmi a vrátil se na místo činu, kde ho zadrželi policisté.

Zdrogovaný cizinec zabil v Tovačově svého otce, bodl i matku. Ta zranění před všemi tajila

Závažný rodinný incident v jednom z bytů v Tovačově vyšetřují olomoučtí kriminalisté. Psychické problémy třicetiletého muže a neshody s rodiči vedly k útoku nožem, agresor zavraždil svého otce a pobodal i matku. Po činu proskočil skleněnými dveřmi...

Olomoucký hasič Martin Schneider, který s národním týmem bojoval na prestižním turnaji World Baseball Classic v Japonsku, se dostal na titulní stranu New York Times. Na turnaji nabitém profesionálními hvězdami česká reprezentace měřila síly s nejlepšími týmy planety. 

Olomoucký hasič se dostal na titulní stranu New York Times. Nyní je na World Baseball Classic v Japonsku

Olomoucký hasič Martin Schneider, který nyní s národním týmem bojuje na prestižním turnaji World Baseball Classic v Japonsku, se dostal na titulní stranu New York Times. Na turnaji nabitém profesionálními hvězdami česká reprezentace měří síly s...

Druhá nejvyšší výhra za poslední dva roky v loterii Sportka zamířila na Olomoucko. Sázející náhodným tipem získal bezmála 100 milionů korun. Superjackpot z 1. tahu Sportky je třináctou nejvyšší výhrou v historii Sportky.

Stomilionový Superjackpot ze Sportky zamířil ke šťastlivci z Olomoucka

Druhá nejvyšší výhra za poslední dva roky v loterii Sportka zamířila na Olomoucko. Sázející náhodným tipem získal bezmála 100 milionů korun. Středeční superjackpot z 1. tahu Sportky je třináctou nejvyšší výhrou v historii Sportky.

Vedení olomoucké radnice neuspělo se zrušením stavební uzávěry pro veledůležitý východní obchvat města, který blokuje ochranné pásmo vodního zdroje mlékárny OLMA ze skupiny Agrofert. Vodoprávní úřad odmítl podnět primátora, stavba tangenty je tak ve hvězdách.

Východní obchvat Olomouce je dál ve hvězdách. Radnice neuspěla s odblokováním stavby

Vedení olomoucké radnice neuspělo se zrušením stavební uzávěry pro veledůležitý východní obchvat města, který blokuje ochranné pásmo vodního zdroje mlékárny OLMA ze skupiny Agrofert. Vodoprávní úřad odmítl podnět primátora, stavba tangenty je tak...

Během návštěvy české vlády v Olomouckém kraji zavítal premiér Petr Fiala také na kontrolní den výstavby obchvatu Bludova. Zástupci stavební firmy a Ředitelství silnic a dálnic ujistili, že klíčový dopravní projekt nejen pro region Šumperska probíhá podle plánu. Stavby za více než dvě a půl miliardy korun by navíc mohly být hotové před stanoveným termínem už v závěru letošního roku.

FOTOGALERIE: Obchvat Bludova by mohl sloužit řidičům dříve. Stavbu zkontroloval premiér Fiala

Během návštěvy české vlády v Olomouckém kraji zavítal premiér Petr Fiala také na kontrolní den výstavby obchvatu Bludova. Zástupci stavební firmy a Ředitelství silnic a dálnic ujistili, že klíčový dopravní projekt nejen pro region Šumperska...

Česká pošta v Olomouckém kraji zruší dvacet poboček. Nejvíce je jich v Olomouci, skončí například pošta na Horním náměstí a pošty v Nemilanech, Pavlovičkách, Slavoníně nebo Holici. Redukce se týká také Prostějova, Přerova, Šumperka, Litovle, Šternberka a Uničova.  

Česká pošta v Olomouckém kraji zruší dvacet poboček. Nejvíce je jich v Olomouci, skončí například pošta na Horním náměstí a pošty v Nemilanech, Pavlovičkách, Slavoníně nebo Holici. Redukce se týká také Prostějova, Přerova, Šumperka, Litovle,...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto moravskyturista.cz

Štítky přehled, únor, Hanácká Drbna, Olomoucký kraj, Ukrajina, Prostějov, Olomouc, Přerov, Sportka, Uničov, Petr Fiala, BMW, Venuše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

BŘEZEN 2023: Úmrtí političky a mladého hokejisty, vražda v Tovačově, návštěva vlády a rušení pošt  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.